Πριν τον αγώνα δείχνει το μεσαίο δάκτυλο στον πατέρα του!

Πριν από κάθε αγώνα της ζωής του, ο 21χρονος Καναδός κολυμβητής Santo Condorelli γυρίζει προς τις κερκίδες ή τις κάμερες και κάνει τη γνωστή χειρονομία με το μεσαίο δάχτυλο.

Δεν το κάνει λόγω κάποιας ιδιορρυθμίας στο χαρακτήρα του, ούτε επειδή θέλει να εκνευρίσει τους θεατές ή όσους παρακολουθούν από την τηλεόραση. Απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο στον πατέρα του. Πίσω από την κίνησή του, όμως, δεν κρύβεται μία ξεκάθαρη δήλωση απείθειας προς τον άνθρωπο που τον μεγάλωσε, αλλά μια μακρόχρονη οικογενειακή παράδοση που έμαθε σ' ένα φοβισμένο παιδάκι πως να τους κερδίζει όλους.

Σύμφωνα

με την εφημερίδα «The Canadian Press», όλα ξεκίνησαν όταν o Santo ήταν 8 χρονών και στεναχωριόταν που έχανε από άλλους, μεγαλύτερους σε ηλικία αθλητές. Τότε, όπως διηγείται ο ίδιος ο Santo στην καναδική εφημερίδα, ο πατέρας και προπονητής του Joseph Condorelli γύρισε και του είπε: «Πρέπει να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση και να αδιαφορείς για τους άλλους αθλητές. Κάθε φορά που θα στέκεσαι πίσω από το βατήρα θα μου δείχνεις το μεσαίο δάχτυλο και εγώ θα σου επιστρέφω τη χειρονομία».

Το παραδοσιακό, οικογενειακό τελετουργικό συνέχισε να τηρείται όλα αυτά τα χρόνια αλλά όσο αυξανόταν η προβολή τόσο περισσότερο έπρεπε ο Condorelli να χαμηλώνει τους τόνους. Τώρα το κάνει πιο μαζεμένα, κρατώντας το χέρι του πιο κοντά στο μέτωπό του, τονίζει η εφημερίδα.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ο 21χρονος αθλητής θα συμμετάσχει στη σκυταλοδρομία, καθώς επίσης στα 100 και στα 50 μέτρα ελεύθερο, οπότε μάλλον θα πρέπει να είναι τριπλά προσεκτικός. «Όλοι οι αθλητές έχουν ένα πράγμα που τους βοηθά να κάνουν αυτό που πρέπει» λέει στην εφημερίδα ο Condorelli.

«Αυτό συμβαίνει και με μένα. Δεν έχω σκοπό να εκνευρίσω κανέναν. Το κάνω κρατώντας το χέρι μου κοντά στο μέτωπό μου. Ξέρω ότι όταν το κάνω, ο πατέρας μου κάνει το ίδιο και μπορώ να τον δω ακόμη και αν βρίσκεται ένα μίλι μακριά». Όσο για τον ίδιο τον πατέρα του αθλητή, δεν το θεωρεί και τόσο σπουδαίο ζήτημα: «Είναι μια μορφή επικοινωνίας ανάμεσα σε μένα και σ' εκείνον για να ηρεμήσει και να προετοιμαστεί για τον αγώνα. Το να αγωνίζεσαι σημαίνει να είσαι ήρεμος μέσα σου».

Keywords
Τυχαία Θέματα