«Πρέπει να ληφθεί μία προσεκτική απόφαση»

Η Ιαπωνία πρέπει να λάβει μια «προσεκτική» απόφαση σχετικά με την διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο (23/7-8/8), τονίζει ένας από τους κορυφαίους πολιτικούς της χώρας, στην οποία παρατηρείται αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού. 

Ο Τοσιχίρο Νικάϊ, γενικός γραμματέας και υπ΄ αριθμόν 2 του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (PLD), ζητά την άποψη εμπειρογνωμόνων, προκειμένου να

κριθεί η σκοπιμότητα διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων, όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο «Jiji».

«Θα χρειασθεί μια προσεκτική απόφαση στο μέλλον», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νικάι όταν ρωτήθηκε σχετικά από το «Jiji Press» και πρόσθεσε: «Υπάρχουν εμπειρογνώμονες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι σημαντικό να περιμένουμε την κρίση των ειδικών».

Στα μέσα Απριλίου, ο Νικάι είχε δηλώσει ότι η ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων, παρέμενε επιλογή εάν η υγειονομική κατάσταση στην χώρα, επιδεινωθεί.

«Θα πρέπει να ακυρώσουμε (σ.σ. τους Ολυμπιακούς Αγώνες) χωρίς δισταγμό, εάν δεν είναι πλέον δυνατή η διεξαγωγή τους», είχε τονίσει μιλώντας στον ιαπωνικό τηλεοπτικό σταθμό «TBS».

Όλες οι σχετικές δημοσκοπήσεις έχουν δείξει επί σειρά μηνών, ότι η πλειονότητα του ιαπωνικού πληθυσμού εξακολουθεί να αντιτίθεται στην διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων για εφέτος, προτιμώντας είτε την ακύρωση είτε την περαιτέρω αναβολή της κορυφαίας διοργάνωσης.

Το Τόκιο και πολλά άλλα τμήματα της χώρας, βρίσκονται επί του παρόντος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η οποία θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Μαΐου.

Η κατάσταση αυτή, ανάγκασε τους διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων να ανακοινώσουν την Δευτέρα (10/5) την αναβολή της επίσκεψης που επρόκειτο να γίνει αυτόν τον μήνα στην χώρα, από τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), Τόμας Μπαχ.

Οι αρμόδιοι αξιωματούχοι, υποστηρίζουν ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι εφικτό να διεξαχθούν «με ασφάλεια» και έχουν εκδώσει ένα πολύ αυστηρό σύνολο κανόνων, προκειμένου να αποτρέψουν την εξάπλωση του κορονοϊού.

Ωστόσο, η ανησυχία κυριαρχεί, καθώς το ιαπωνικό σύστημα υγείας βρίσκεται υπό πίεση και ο εμβολιασμός στην χώρα, προχωρά με αργούς ρυθμούς.
 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πρέπει,prepei