«Πρέπει να αποφασιστεί αν θα προχωρήσει στην αγορά του από την Ομόνοια»

Στο πρόσωπό του η Ομόνοια έχει βρει την... ησυχία της για τη θέση στην εστία της και τον MVP της καθ' οδόν για το πρώτο της πρωτάθλημα μετά το 2010, ωστόσο οι εξαιρετικές εμφανίσεις κι επιδόσεις του Φαμπιάνο προσελκύουν φυσιολογικά το ενδιαφέρον άλλων συλλόγων.

Ένας εξ αυτών είναι και η ΑΕΚ Αθηνών, η οποία εξακολουθεί να παρακολουθεί στενά την περίπτωσή του. Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της ελλαδικής

ιστοσελίδας SPORT24 ο «δικέφαλος του Νότου» πρέπει απλώς να αποφασίσει, αν θα καταβάλει αποζημίωση στην Ομόνοια για την αποδέσμευση του Φαμπιάνο ή αν θα κινηθεί για την απόκτηση ενός τερματοφύλακα που δεν δεσμεύεται με συμβόλαιο.

Ακολούθως παρατίθεται αυτούσιο το σχετικό ρεπορτάζ: 

Η αναζήτηση του Παναγιώτη Κονέ και των ανθρώπων που εντάχθηκαν στο επιτελείο του προκειμένου να τον βοηθήσουν στην προσπάθεια ποιοτικής ενίσχυσης της ομάδας, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Το SPORT 24 παρουσιάζει τις κατά προτεραιότητα στοχεύσεις του τεχνικού διευθυντή της ομάδας ενόψει της ερχόμενης σεζόν.

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ: Η αγωνιστική συνέπεια και σταθερότητα του Γιώργου Αθανασιάδη, παίρνουν ολοένα και καλύτερο βαθμό από αγώνα σε αγώνα. Ωστόσο η ανάγκη για έναν γκολκίπερ ανώτερου επιπέδου, δεν πρέπει να ακυρωθεί και πάλι μέσα από θεωρίες βασισμένες στην ελπίδα, όπως αυτή που εντός της ΑΕΚ ήθελε τον Παναγιώτη Τσιντώτα να εξελίσσεται σε ανώτερο του Βασίλη Μπάρκα, κάτι που ο ίδιος ο Δημήτρης Μελισσανίδης πίστευε.

Ο Βραζιλιάνος Φαμπιάνο, το ενδιαφέρον για τον οποίο αποκάλυψε το SPORT 24, παραμένει ένας από αυτούς που αρέσει πολύ στην ΑΕΚ, απλώς πρέπει να αποφασιστεί αν η ομάδα θα προχωρήσει στην αγορά του από την Ομόνοια ή αν θα το ψάξει περισσότερο στην ελεύθερη αγορά. Εκεί συναντάμε τον επίσης Βραζιλιάνο Ντάνιελ Τενενμπάουμ, της Μακάμπι Τελ Αβίβ, ο οποίος επίσης έχει απασχολήσει την Ένωση.

ΣΤΟΠΕΡ: Η πρόσφατη ιστορία μας έχει διδάξει ότι όσο υπάρχουν πιθανότητες επανένταξης του Όγκνιεν Βράνιες στο ρόστερ της ομάδας, τόσο το όνομά του θα παραμένει στο προσκήνιο. Ωστόσο αυτή θα είναι μια εξτρά περίπτωση, καθώς η στόχευση του τεχνικού διευθυντή της ομάδας Παναγιώτη Κονέ και του επιτελείου του, είναι διαφορετική. Αναζητείται ένας ποδοσφαιριστής με τα ηγετικά χαρακτηριστικά του Ντμιτρό Τσιγκρίνσκι, το συμβόλαιο του οποίου δεν θα ανανεωθεί το ερχόμενο καλοκαίρι.

Ακόμα κι έτσι πάντως, η προσθήκη ενός κεντρικού αμυντικού, πόσω μάλλον δύο εφόσον υπάρχει ξανά θέμα Βράνιες, προϋποθέτει και την αποχώρηση κάποιου ή κάποιων εκ των υπαρχόντων, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ΑΕΚ έχει ήδη κάνει δικό της τον Δημήτρη Γούτα, ακόμα μία αποκάλυψη του SPORT24. Ο κεντρικός αμυντικός που μένει ελεύθερος από τον Ατρόμητο, είχε επισκεφτεί τον περασμένο Ιανουάριο, παρέα με τον ατζέντη του Γιάννη Γλύκο τα γραφεία της ΠΑΕ, όπου και σφραγίστηκε η συμφωνία των δύο πλευρών.

ΦΟΡ ΠΕΡΙΟΧΗΣ: Το θέμα του Νέλσον Ολιβέιρα παραμένει ανοιχτό, όμως σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, η στόχευση του Παναγιώτη Κονέ είναι διαφορετική. Θέλει να είναι έτοιμος για κάθε ενδεχόμενο, ενώ με τα χρήματα που ο Πορτογάλος αξιώνει (θέλει πάλι ένα συμβόλαιο κοντά στο 1 εκατ. ευρώ), ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας θεωρεί ότι μπορεί να υπάρξουν καλύτερες περιπτώσεις εκεί έξω και γι αυτές ψάχνει.

ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΜΠΑΚ: Ελπίζοντας ότι ο Εμάνουελ Ινσούα δεν θα επιστρέψει στο ρόστερ της το καλοκαίρι και με τον Έλντερ Λόπες να εισέρχεται στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του, η ΑΕΚ καλείται να ξανασχοληθεί με τη συγκεκριμένη θέση, αναζητώντας έναν επαρκή πλάγιο οπισθοφύλακα που θα βοηθήσει και τον νεαρό Μιτάι να εξελιχθεί. Δεν αποκλείεται μάλιστα να υπάρξει σενάριο πώλησης του Λόπες το καλοκαίρι.

ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΕΞΤΡΕΜ: Δεν είναι ακριβώς προτεραιότητα, όμως είναι μια σκέψη που βρίσκει ολοένα και περισσότερους υποστηρικτές εντός ΑΕΚ. Το να προστεθεί δηλαδή ένας ακραίος επιθετικός με στοιχεία παραπλήσια σε αυτά του Λιβάι Γκαρσία, ώστε να υπάρξει και σε αυτή την πτέρυγα η ικανότητα στο ''ένας με έναν'' μέσω της οποίας θα ενισχυθεί η απόδοση της ομάδας στο σκοράρισμα και στη δημιουργία.

ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΧΑΦ: Κανονικά θα έπρεπε να αποτελεί προτεραιότητα η εύρεση ενός ποδοσφαιριστή που θα μπορούσε να καλύψει τη θέση του Πέτρου Μάνταλου, γιατί όχι και να τον αφήσει στον πάγκο ώστε να απεμπλακεί όλο το σύστημα από αυτή την οξύμωρη εξάρτηση που κατά περιόδους κάνει κακό και στον αρχηγό αλλά και στην ίδια την ομάδα. Πάντοτε στην ΑΕΚ μένουν στη σκέψη και φοβούνται να κάνουν το παραπάνω βήμα σε αυτή την ιστορία, λες και πρόκειται για κάποιο ΤΟΤΕΜ. Μια λειτουργία που στο τέλος της ημέρας, έχει αγωνιστικό κόστος.

Keywords
Τυχαία Θέματα