Πράξη δεύτερη για την ημιτελική φάση

Οι δεύτεροι αγώνες της σειράς για την Ημιτελική Φάση του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Α’ Κατηγορίας Ανδρών θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Παρασκευή 8 Απριλίου, με δύο παιχνίδια. Στο Λευκόθεο ο ΑΠΟΕΛ θα υποδεχτεί τον Κεραυνό και στην Λεμεσό ο Απόλλωνας θα φιλοξενήσει την Πετρολίνα ΑΕΚ. Η αναμέτρηση της Λευκωσίας θα είναι τηλεοπτική από την Cytavision,

ενώ το παιχνίδι στην Λεμεσό θα μεταδοθεί μέσω live streaming από την ιστοσελίδα της ΚΟΚ.

ΑΠΟΕΛ – Κεραυνός (19:00 Cytavision Sports 5)
Στο «Λευκόθεο» ο ΑΠΟΕΛ θα υποδεχτεί τον Κεραυνό, στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς για την ημιτελική φάση του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Ανδρών Α’ Κατηγορίας. Οι «γαλαζοκίτρινοι» θέλουν την νίκη για να ισοφαρίσουν, αφού θυμίζουμε πως ο Κεραυνός ήταν ο νικητής του πρώτου αγώνα που έγινε την Τρίτη (5/6) στον Στρόβολο.
Αυτή θα είναι η 6η φορά όπου οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν μεταξύ τους για την φετινή αγωνιστική περίοδο. Ο Κεραυνός μετράει τρεις νίκες και ο ΑΠΟΕΛ δύο. Αξίζει να σημειωθεί πως όλες οι νίκες, και για τις δύο ομάδες, έχουν επιτευχθεί στις έδρες τους.
Συγκεκριμένα ο Κεραυνός επικράτησε στον Στρόβολο του ΑΠΟΕΛ στις 15/11/15 (Α’ Φάση) με 76-62, στις 11/3/16 (Β’ Φάση) με 71-65 και στις 5/4/16 (1ος Αγώνας Ημιτελικής Φάσης) με 76-71. Οι «γαλαζοκίτρινοι» είχαν επικρατήσει του Κεραυνού στο Λευκόθεο στις 4/1/16 (Α’ Φάση) με 65-51 και στις 19/3/16 με 55-50 (Β’ Φάση).
Με την ολοκλήρωση της Β’ Φάσης ο Κεραυνός είχε καταλάβει την 2η θέση στην βαθμολογία και ο ΑΠΟΕΛ την 3η. Η ομάδα που θα συμπληρώσει τρεις νίκες θα προκριθεί στην τελική φάση, για να αντιμετωπίσει την ομάδα που θα προκριθεί από το ζευγάρι ΑΕΚ-Απόλλων.
Ο αγώνας θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω του συνδρομητικού καναλιού Cytavision Sports 5.

Απόλλωνας - Πετρολίνα ΑΕΚ (19:00 Live Streaming)
Στην Λεμεσό ο Απόλλωνας θα υποδεχτεί την Πετρολίνα ΑΕΚ, με τις δύο ομάδες να θέλουν να φύγουν από το γήπεδο με την νίκη. Στον πρώτο αγώνα της σειράς η ομάδα της Λάρνακας πήρε την νίκη, όμως οι «γαλάζιοι» της Λεμεσού είχαν αποδειχθεί σκληρός αντίπαλος, διεκδικώντας το θετικό αποτέλεσμα μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα.
Το φαβορί για την πρόκριση στην τελική φάση είναι η Πετρολίνα ΑΕΚ, λόγω και της εξαιρετικής εικόνας που έδειξε η ομάδα σε Α’ και Β’ Φάση του Πρωταθλήματος, αλλά και λόγω της επιτυχίας στον πρώτο αγώνα, όπως και για την προϊστορία των δύο ομάδων στις φετινές μεταξύ τους αναμετρήσεις.
Ωστόσο το συγκρότημα του Παναγιώτη Γιανναρά θέλει να διεκδικήσει μέχρι τέλους όλες τις ελπίδες του για πρόκριση στην τελική φάση. Στο πρωτάθλημα μέχρι στιγμής οι δύο ομάδες έπαιξαν μεταξύ τους σε πέντε αγώνες, με την Πετρολίνα ΑΕΚ να μετράει τέσσερις νίκες και ο Απόλλωνας μία.
Στην 2η Αγωνιστική της Α’ Φάσης οι «γαλάζιοι» επικράτησαν στην Λεμεσό στις 13/11/15 με 89-78. Η ΑΕΚ νίκησε στον επαναληπτικό στην Λάρνακα στις 2/1/16 με 76-63, ενώ επικράτησε και στα δύο παιχνίδια της Β’ φάσης στις 11/3/16 με 80-62 στην Λεμεσό και στις 19/3/16 με 88-65 μέσα στο «Κίτιον». Η τελευταία νίκη της ΑΕΚ κόντρα στον Απόλλωνα καταγράφθηκε την προηγούμενη Τρίτη (5/4/16) με τελικό σκορ 83-76.
Η Πετρολίνα ΑΕΚ κατέλαβε την 1η θέση στην βαθμολογία με την ολοκλήρωση της Β’ Φάσης, μετρώντας 17 νίκες και 3 ήττες, ενώ ο Απόλλωνας ήταν στην 4η θέση με 9 νίκες και 11 ήττες. Η ομάδα που θα φτάσει στις τρεις νίκες θα προκριθεί στην τελική φάση, για να αντιμετωπίσει την νικήτρια του ζευγαριού Κεραυνός-ΑΠΟΕΛ.
Ο αγώνας θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω live streaming από την ιστοσελίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης στο www.basketball.org.cy σε μία παραγωγή του Alfa Sports TV.

Keywords
Τυχαία Θέματα