«Πράξη ανθρωπιάς - Μια πολύ μεγάλη πράξη αλτρουισμού» (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι μίλησε η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Χριστίνα Γιαννάκη, η οποία κλήθηκε να σχολιάσει την αύξηση των κρουσμάτων.

Η κ. Γιαννάκη ανέφερε ότι υπάρχει μία ανησυχία παρακολουθούν και τις εισαγωγές και την όλη κατάσταση. 

Κληθείσα να απαντήσει κατά πόσο ετοιμάζονται μέτρα για την αντιμετώπισης αυτής της αύξησης κρουσμάτων που παρατηρείται, η κ. Γιαννάκη ανέφερε ότι «προς το παρόν δεν ετοιμάζεται κάτι, αλλά για να μην προτρέχουμε, έχουμε μια στενή συνεργασία με τον ΟΚΥπΥ και θα δούμε που θα καταλήξουμε».

Όσο αφορά το θέμα της δωρεάς οργάνων

του άτυχου ΣΥΟΠ, η κ.Γιαννάκη ανέφερε ότι υπάρχει μια επιχείρηση αυτήν την στιγμή σε εξέλιξη. Θα προσγειωθεί περίπου τα χαράματα μια ιδιωτική πτήση. Σημείωσε ότι το Υπουργείο Υγείας έχει μία πολύ καλή σχέση με το Ωνάσειο και γι' αυτό τον λόγο θα έρθουν χειρούργοι για την καρδία και τους πνεύμονες. Στην πανεπιστημιακή κλινική του Λαϊκού θα γίνει η μεταμόσχευση του ήπατος και οι δύο νεφροί θα δοθούν σε Κύπριους συνανθρώπους μας, είπε. 

«Ως Υπουργείο Υγείας, θέλουμε να ευχαριστήσουμε πάρα πολύ τους γονείς για αυτή την μεγάλη πράξη ανθρωπιάς και αγάπης για τον συνάνθρωπο, γιατί πρόκειται για μία πολύ δύσκολη απόφαση. Πραγματικά είναι μια πολύ μεγάλη πράξη αλτρουισμού, θα δοθούν αυτά τα όργανα και θα πάρουν ζωή κάποιοι συνάνθρωποι μας», κατέληξε.

Δείτε το βίντεο

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πράξη, #45, ΒΙΝΤΕΟ,praxi, #45, vinteo