Πράσινο το ντέρμπι «αιωνίων» με σπουδαία ανατροπή

Ψυχραιμία, κόσμος και εμπιστοσύνη στο πλάνο έδωσαν στον Παναθηναϊκό την απαραίτητη ώθηση για μία σπουδαία ανατροπή και εν τέλει τη νίκη επί του «αιωνίου» αντιπάλου σε ένα κατάμεστο ΟΑΚΑ.

Οι «πράσινοι» γύρισαν από το -15 (17-32) και έκοψαν πρώτοι το νήμα του... τερματισμού με 73-69 επί του Ολυμπιακού, στην αναμέτρηση με την οποία έπεσε η αυλαία της 2ης αγωνιστικής στην Α1 Ανδρών, υποχρεώνοντας τους «ερυθρόλευκους» στην πρώτη τους ήττα στο πρωτάθλημα,

που ίσως αποδειχθεί και καθοριστική στο τέλος της κανονικής περιόδου και στην προσπάθεια εξασφάλισης του πλεονεκτήματος της έδρας στα πλέι οφ.

Πρώτος σκόρερ των νικητών ο Τζέιμς Φελντέιν με 12 πόντους, αθόρυβος στην επίθεση ο Σάσα Πάβλοβιτς με 10 πόντους, κομβικός ο Αντώνης Φώτσης από τα 6.75 (2τρ., 11π.), ενώ Μίροσλαβ Ραντούλιτσα και Ογκνιεν Κούζμιτς με 11 και 8 πόντους αντίστοιχα κέρδισαν τις μάχες στις ρακέτες. Πολύτιμος και ο Τζέιμς Γκιστ με 9 ριμπάουντ.

Από τον Ολυμπιακό, που... ξεχάστηκε στην εξωπραγματική εμφάνιση του πρώτου δεκαλέπτου, όταν πραγματοποίησε ρεκόρ παραγωγικότητας σε ντέρμπι αιωνίων (32π.), ξεχώρισαν Γιώργος Πρίντεζης και Ιωάννης Παπαπέτρου, οι οποίοι σημείωσαν από 13 πόντους. Ο Βασίλης Σπανούλης, στην 400η συμμετοχή του στην Α1 Ανδρών, περιορίστηκε στο κομμάτι της δημιουργίας με 10 ασίστ, αλλά και 7 λάθη.

Keywords
Τυχαία Θέματα