Δημοσιοποιείται η λίστα Γιωρκάτζη με 47 ψήφους υπέρ και μια εναντίον

Με 47 ψήφους υπέρ και μια εναντίον η Ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε για δεύτερη φορά να δοθεί στη δημοσιότητα η λίστα Γιωρκάτζη για τα δάνεια των Πολιτικά Εκτεθειμένων Προσώπων.

Η λίστα θα αναρτηθεί αύριο στην ιστοσελίδα της Βουλής, ως μέρος των πρακτικών της Ολομέλειας.

Σε δηλώσεις του πριν από την ψήφιση, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, εξαπέλυσε τα πυρά του εναντίον της Κυβέρνησης με αφορμή

και το αποψινό Διάγγελμα του Προέδρου της Κυβέρνησης για τα μέτρα προς πάταξη της διαφθοράς. 

Ο κ. Κυπριανού σημείωσε ότι το ΑΚΛΕ τάσσεται υπέρ της δημοσιοποίησης της λίστας, παρά το γεγονός ότι αυτή αδικεί κάποιους. 

Στην δική του τοποθέτηση ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, τόνισε ότι η λίστα πρέπει να δημοσιοποιηθεί, ωστόσο, η δημοσιοποίηση της δεν γίνεται κάτω από ιδανικές συνθήκες, προσθέτοντας πως θα αδικηθούν άτομα και οφείλει η Κεντρική Τράπεζα να δώσει απαντήσεις. 

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, σε έντονο ύφος σημείωσε ότι πρώτα θα έπρεπε να διεξαχθεί μια ποινική έρευνα ενώ ανέφερε πως το υπόλοιπο της πιστωτικής του κάρτας μπήκε ως μη εξυπηρετούμενο δάνειο. 

Από την πλευρά του ο Βουλευτής της Αλληλεγγύης, Μιχάλης Γιωργάλλας, είπε ότι το κόμμα του τάσσεται υπέρ της δημοσιοποίησης, τονίζοντας ότι θα στηριχθεί κάθε ενέργεια για διαφάνεια. 

 

Εκ μέρους του ΕΛΑΜ ο Λίνος Παπαγιάννης σημείωσε ότι θα υπερψηφίσουν τη δημοσιοποίηση της λίστας, τονίζοντας πως κάποιοι πιθανόν να μην έπρεπε να βρίσκονται σε αυτή. 

Βάλλοντας κατά του ΑΚΕΛ, διερωτήθηκε εάν στη λίστα υπάρχουν μέλη του ΑΚΕΛ που πλήρωναν τις εισφορές τους στο κόμμα, ωστόσο, είχαν μη εξυπηρετούμενα δάνεια. 

Για ένα μεγάλο βήμα που κάνει η Βουλή έκανε λόγο ο Βουλευτής των Οικολόγων, Γιώργος Περδίκης.

Το κείμενο ανανεώνεται 

Διαβάστε επίσης 

Αύριο αναμένεται η δημοσιοποίηση της περιβόητης «Λίστας Γιωρκάτζη»

Keywords
Τυχαία Θέματα