«Πράσινα σημεία» στην επαρχία Λεμεσού

Το Υπουργείο Εσωτερικών, μετά από προκήρυξη ανοικτού δημόσιου διαγωνισμού, υπέγραψε προχθές σύμβαση με την εταιρεία «Ν. ΓΑΒΡΙΗΛ &ΥΙΟΙ ΛΤΔ» για την υλοποίηση του Έργου: «Κατασκευή Πράσινων Σημείων Επαρχίας Λεμεσού, Αρ. Σύμβασης: 02/2015».

Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση, ο προϋπολογισμός της σύμβασης ανέρχεται σε €2.180.000

συν Φ.Π.Α και το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από την Προγραμματική Περίοδο 2007-2013 και από Εθνικούς Πόρους. Η διάρκεια εκτέλεσης της Σύμβασης είναι επτά μήνες και περιλαμβάνει την κατασκευή επτά πράσινων σημείων.

Πράσινο σημείο είναι χώρος στον οποίο θα συλλέγονται ανακυκλώσιμα υλικά και ειδικά ρεύματα/κατηγορίες αποβλήτων, με σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας. Ο χώρος θα είναι περιφραγμένος, δενδροφυτεμένος και κατάλληλα διαμορφωμένος για τη συλλογή των αποβλήτων, τα οποία θα μπορεί να εναποθέτει ο πολίτης από μόνος του ή, οργανωμένα, οι Τοπικές Αρχές.

Η κατασκευή των πράσινων σημείων, όπως αναφέρεται, θα συμβάλει στην επίτευξη των στόχων που απορρέουν από την Οδηγία πλαίσιο 2008/98/ΕΚ για τα απόβλητα (ανάκτηση, ανακύκλωση, επαναχρησιμοποίηση, εκτροπή από την ταφή), η οποία αποσκοπεί στην προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος, καθώς και στην εξασφάλιση και βελτίωση των όρων της βιώσιμης ανάπτυξης.

Keywords
Τυχαία Θέματα