Πρ.Αιγυπτιακής Βουλής: Η Αίγυπτος τηρεί θέσεις αρχής στο Κυπριακό

Τις θέσεις αρχής που τηρεί η Αίγυπτος στο Κυπριακό, υποστηρίζοντας την αποκατάσταση των δικαίων της Κύπρου και της ενότητάς της, επαναβεβαίωσε ο Πρόεδρος του αιγυπτιακού Κοινοβουλίου δρα Ali Abdel-Aal, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, μαζί με αντιπροσωπεία.

Πρόσθεσε ότι ανέκαθεν η Αίγυπτος

στήριζε τις θέσεις της Κύπρου, περιλαμβανομένου του δικαιώματός της για εκμετάλλευση των ενεργειακών της πόρων στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη, και πάντοτε καταδικάζει τις όποιες εξωτερικές επεμβάσεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο κ. Abdel-Aal συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο της Ομάδας Φιλίας Κύπρου-Αιγύπτου στη Βουλή των Αντιπροσώπων Γιώργο Λιλλήκα, τον Αναπληρωτή Πρόεδρο Νίκο Τορναρίτη και τα Μέλη Ελένη Σταύρου, Γιώργο Λουκαΐδη, Χριστιάνα Ερωτοκρίτου και Άγγελο Βότση.

Κατά τη συνάντηση, οι δύο πλευρές εξήραν τις άριστες ιστορικές σχέσεις μεταξύ της Κύπρου και της Αιγύπτου σε όλα τα επίπεδα, και εκφράστηκε εκατέρωθεν η επιθυμία για περαιτέρω εμβάθυνσή τους.

Ο κ. Λιλλήκας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της Κύπρου προς την Αίγυπτο για τη σταθερή της στήριξη αναφορικά με το Κυπριακό και τις προσπάθειες για την επίλυσή του, ιδιαίτερα στα πλαίσια του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας. Σημείωσε δε ότι η Κύπρος αποτελεί πρεσβευτή των θέσεων της Αιγύπτου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στη συνέχεια, αντηλλάγησαν απόψεις για τις σχέσεις Αιγύπτου-Ε.Ε. και για ζητήματα διεθνούς ενδιαφέροντος, όπως η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού και της τρομοκρατίας, και τονίστηκε η αμοιβαία επιθυμία για διασφάλιση της σταθερότητας και της ειρήνης στην περιοχή.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα