Πραγματοποιήθηκε ο Παγκύπριος Σχολικός Αγώνας Δρόμου

Με εξαιρετική επιτυχία διεξήχθη σήμερα ο Παγκύπριος Σχολικός Αγώνας Δρόμου «Τρέχω για την Υγεία μου» με τη συμμετοχή σχεδόν χιλίων τετρακοσίων μαθητών και μαθητριών Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης από όλη την Κύπρο, δήλωσε η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Κάλλη Χατζηιωσήφ, η οποία ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν σ΄ αυτή τη μεγάλη επιτυχία.

Ανακοινωση από το ΓΤΠ αναφέρει ότι τον σημερινό αγώνα διοργάνωσε

το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού σε συνεργασία με την ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ στο παραλιακό μέτωπο της Λεμεσού, στην ίδια διαδρομή όπου διεξάγεται κάθε χρόνο ο Διεθνής Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ.

Την εκκίνηση των διαδρομών έδωσαν ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαίδης, ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Κλεάνθης Γεωργιάδης, ο Διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης Κυπριανός Δ. Λούης και ο Πρόεδρος του ΓΣΟ Νεοκλής Θωμά.

Ο Δήμαρχος Λεμεσού, καλωσορίζοντας μαθητές και εκπαιδευτικούς, τόνισε πως η Λεμεσός με μεγάλη περηφάνεια φιλοξενεί μια διοργάνωση σαν κι αυτή η οποία στοχεύει στην υγεία και στη διαμόρφωση αξιών της νέας γενιάς. Από την πλευρά του, ο Διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης είπε πως από καινοτομίες σαν κι αυτή μόνο οφέλη αποκομίζει η νέα γενιά της πατρίδας μας για καλύτερη ποιότητα των σημερινών μαθητών και αυριανών πολιτών. Ενώ ο πρόεδρος του ΚΟΑ, αφού έδωσε τα συγχαρητήριά του προς τους διοργανωτές, διαβεβαίωσε οτι ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού θα στηρίζει πάντα τέτοιες μαζικές καινοτομίες. Τέλος, ευχές για καλή επιτυχία έδωσε και ο πρόεδρος του ΓΣΟ.

Ο επικεφαλής της ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ και συνδιοργανωτής του αγώνα Σπύρος Σπύρου αφού τόνισε την αξία τέτοιων διοργανώσεων, κάλεσε μαθητές και εκπαιδευτικούς να δώσουν μαζικά το παρόν τους και στον ΟΠΑΠ Διεθνή Μαραθώνιο Λεμεσού ΓΣΟ τον ερχόμενο Μάρτιο.

Ξεχωριστή νότα στην εκδήλωση προσέδωσε η παρουσία του Πρεσβευτή του Fair Play 2018, Κωνσταντίνου Χαραλαμπίδη, ο οποίος έστειλε το ηχηρό μήνυμα του «Ευ Αγωνίζεσθαι» προς τους συμμετέχοντες.

Στο πλαίσιο και της κοινωνικής προσφοράς του σχολικού αθλητισμού, για πρώτη φορά υλοποιήθηκε εκστρατεία ενίσχυσης του οργανισμού «Hope for Children» η οποία θα συνεχιστεί σε όλες τις φετινές σχολικές διοργανώσεις.

Οι νικητές και οι νικήτριες του σημερινού αγώνα:

1500μ Θηλέων Γυμνασίων
1η Μακοντίδου Άννα, Γυμνάσιο Επισκοπής Λεμεσού
2η Λεωνίδου Ναυσικά, Γυμνάσιο Αγίου Θεοδώρου, Αθλητικό Γυμνάσιο Πάφου
3η Παναγιώτου Δημητριάνα, Γυμνάσιο Βεργίνας, Αθλητικό Γυμνάσιο Λάρνακας

1500μ. Αρρένων Γυμνασίων
1ος Κωνσταντίνου Γιώργος, Λανίτειο Γυμνάσιο, Αθλητικό Γυμνάσιο Λεμεσού
2ος Δημοσθένους Δήμος, Γυμνάσιο Νεοκλέους Έγκωμης, Αθλητικό Γυμνάσιο Λευκωσίας
3ος Κουσής Αναστάσιος, Γυμνάσιο Λατσιών Λευκωσίας

3000μ. Θηλέων Λυκείων
1η Ιωάννου Χριστίνα, Λύκειο Κύκκου Β΄, Αθλητικό Λύκειο Λευκωσίας
2η Λοϊζίδου Άντρεα, Πασκάλ Λευκωσίας
3η Μαλά Φοίβη, Λύκειο Κύκκου Β΄, Αθλητικό Λύκειο Λευκωσίας

3000μ. Αρρένων Λυκείων
1ος Μιχαηλίδης Παναγιώτης, Λύκειο Κύκκου Β΄, Αθλητικό Λύκειο Λευκωσίας
2ος Σταύρου Λούκας, Λανίτειο Λύκειο, Αθλητικό Λύκειο Λεμεσού
3ος Χριστοφή Ανδρέας, Λύκειο Μακαρίου Γ΄ Δασούπολης, Λευκωσίας

Αναλυτικά αποτελέσματα και περισσότερο φωτογραφικό υλικό θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Υπουργείου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα