Πραγματοποιήθηκε η βράβευση διαγωνισμού φωτογραφίας «Η Ευρώπη μου!»

Στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου από την Ε.Ε. προγράμματος «Κτίζοντας μία καλύτερη Ευρώπη: ο ρόλος της Πολιτικής Συνοχής» που υλοποιείται από την τηλεόραση του Sigma, το SigmaLive και το Centre for Social Innovation (CSI) υλοποιήθηκε διαγωνισμός φωτογραφίας για έργα που έχουν συγχρηματοδοτηθεί από την Πολιτική Συνοχής τόσο στην Κύπρο

όσο και στο εξωτερικό.

Την περασμένη Παρασκευή, 6 Αυγούστου, σε εκδήλωση-έκθεση φωτογραφίας που έλαβε χώρα στο Υφαντουργείο από τις 6 μ.μ. κι έπειτα βραβεύτηκαν οι τρεις νικητές με τις επικρατέστερες φωτογραφίες. Στις δύο από τις τρεις φωτογραφίες προβάλλονται έργα που έχουν υλοποιηθεί στη Λευκωσία, η Πλατεία Ελευθερίας και το Χαμάμ Ομεριέ. Η τρίτη φωτογραφία προέρχεται από τον Καλοπαναγιώτη, ένα ακόμα έργο της Πολιτικής Συνοχής που έδωσε ώθηση στο χωριό και στην ευρύτερη περιοχή.

1ο βραβείο

2ο βραβείο 

3ο βραβείο

Στην αρχή της εκδήλωσης παρουσιάστηκε συνοπτικά το πρόγραμμα και ο ρόλος της Πολιτικής Συνοχής στην άμβλυνση των ανισοτήτων σε όλες τις περιφέρειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στη συνέχεια, και με την ευκαιρία της έκθεσης φωτογραφίας, δόθηκαν κάποια παραδείγματα έργων που έχουν υλοποιηθεί με τη συγχρηματοδότηση της Πολιτικής Συνοχής. Στη συνέχεια, απονεμήθηκαν τα βραβεία στους τρεις νικητές. Οι δεύτερος και τρίτος νικητές παρέλαβαν κουπόνια από κατάστημα τεχνολογίας αξίας 500 ευρώ για την αγορά φωτογραφικού εξοπλισμού της επιλογής τους. Ο πρώτος νικητής κέρδισε ένα ταξίδι για δύο άτομα σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης της επιλογής του αξίας 1.000 ευρώ. Η εκδήλωση έκλεισε με συζήτηση σε μία ευχάριστη ατμόσφαιρα για τις φωτογραφίες, τον εξοπλισμό που χρησιμοποίησαν οι διαγωνιζόμενοι και για το ερέθισμα για την κάθε φωτογραφία.

Το καινοτόμο πρόγραμμα «Κτίζοντας μία καλύτερη Ευρώπη: ο ρόλος της Πολιτικής Συνοχής» κυμάνθηκε μεταξύ ενημέρωσης και συμμετοχής του κοινού με εξαιρετικά αποτελέσματα. Όλοι μαζί κτίζουμε την Ευρώπη του αύριο!    

Keywords
Τυχαία Θέματα