ΠΟΒΕΚ σε Ομήρου: Χρήσιμη η εμπειρία μας για θέμα ωραρίων

Επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου με θέμα την Αναφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Ανώτατο του Νόμου που ψήφισε η Βουλή για τα ωράρια των καταστημάτων απέστειλε η ΠΟΒΕΚ.

Με την επιστολή της η ΠΟΒΕΚ αναφέρεται αρχικά στην προσφυγή που κατέθεσε ενώπιον του Ανωτάτου και η οποία εκκρεμεί, ζητώντας την αναστολή των διαταγμάτων της Υπουργού για την εφαρμογή των τουριστικών ωραρίων σε όλα τα καταστήματα

παγκυπρίως καταργώντας τα υφιστάμενα ωράρια λειτουργίας των καταστημάτων.

“Η εμπειρία, η τριβή και οι γνώσεις μας λόγω της προσφυγής μας στο Ανώτατο για παρεμφερή όμως απόλυτα συνδεδεμένα και συναφή ζητήματα που αφορούν τον Γενικό Νόμο του 2006 για τα Ωράρια Λειτουργίας των Καταστημάτων, πιστεύουμε ότι θα ήταν βοηθητική στην προσπάθεια της Βουλής να υπερασπιστεί την θέσπιση των τελευταίων δύο τροποποιητικών Νομοσχεδίων στις 7.5.2015”, αναφέρεται στην επιστολή.

Παράλληλα, η ΠΟΒΕΚ επισημαίνει ότι γεωγραφική `διάκριση` εφαρμογής νομοθεσίας για τα Ωράρια των Καταστημάτων υπήρχε και υπάρχει από το 1960 μέχρι και σήμερα στο 1/3 της Ελεύθερης Κυπριακής Επικράτειας. “Χαρακτηριστικά, αναφέρουμε Σκαρίνου, Χοιροκιτία που κανένας περιορισμός ωραρίων ή και αργιών υφίσταται. Σε Ευρωπαϊκό επίπεδο αρκετές Χώρες εφαρμόζουν σχετικές διατάξεις στις εθνικές τους νομοθεσίες περί ωραρίων καταστημάτων και κατά περιοχές και κατά επαγγελματική κατηγορία και στην βάση μεγέθους καταστήματος, προστίθεται.

Ενόψει του γεγονός της αναφοράς του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Ανώτατο η Γ.Σ. ΠΟΒΕΚ, οι εμπλεκόμενοι Φορείς, Σύνδεσμοι και το Δικηγορικό Γραφείο «Στέλιος Αμερικάνος &Σία ΔΕΠΕ» είναι στη διάθεση της Βουλής των Αντιπροσώπων για την στήριξη της νομιμότητας και της συνταγματικότητας των Νόμων που ψήφισε η Βουλή.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα