Πούτιν: Προιόν φαντασίας η ανάμειξη μου στα Panama Papers

Δεκάδες Αμερικανικά ονόματα εμπλέκονται στο οικονομικό σκάνδαλο των Panama Papers.

Ηχηρά ονόματα Αμερικανών βρέθηκαν στους καταλόγους των εγγράφων σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα «Süddeutsche Zeitung» με βάση το Διεθνής ερευνητική ομάδα δημοσιογράφων και εκατοντάδων άλλων οργανισμών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Περισσότερα από 200 άτομα κατέχουν εταιρείες που διέρρευσαν δεδομένα από το δικηγορικό γραφείο του Παναμά «Mossack Fonseca». Κάποιοι, μάλιστα, από αυτούς φαίνεται να είναι οι συνταξιούχοι, οι οποίοι αγόρασαν ακίνητα σε μέρη όπως η Κόστα Ρίκα και ο Παναμάς.

Μια

μερίδα Αμερικάνων από αυτούς έχουν αντιμετωπίσει κατηγορίες για σοβαρά οικονομικά εγκλήματα στις ΗΠΑ, λόγω της μαζικής διαρροής δεδομένων σύμφωνα με την κοινοπραξία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Μεταξύ των Αμερικανών και ο επιχειρηματίας John Michael, ο ιδρυτής της εταιρείας "Kaplan", Jonathan Kaplan. Έντονες φημολογίες θέλουν τον ιδρυτή του XFactor Simon Cowell, να έχει ανάμειξη στο σκάνδαλο.

Σημειώνεται πως οι ταυτότητές τους αναφέρθηκαν για πρώτη φορά από την εφημερίδα «ΜcClathy».

Πούτιν: Δεν έχω καμια ανάμειξη στο οικονομικό σκάνδαλο

Για πρώτη φορά μετά την διαρροή των Panama Papers, μίλησε ο Πούτιν στην Ρωσική τηλεόραση και ξεκαθάρισε πως το όνομά του δεν ήταν στα έγγραφα αλλά ότι αποτελεί προιόν φαντασίας.

"Βρήκαν κάποια ονόματα φίλων μου και αμέσως σκέφτηκαν πως συνδέομαι και εγώ στο σκάνδαλο" κάτι τέτοιο πρόσθεσε, δεν υφίσταται.

Vladimir Putin says allegations in Panama Papers are an American plot against Russia https://t.co/tu1bkPV9kZ pic.twitter.com/BzcaZQVRUG

New York Times World (@nytimesworld) April 7, 2016

Επιστολή Ντάισελμπλουμ σε Γιούνκερ για τα Panama Papers

Στην ατζέντα του ECOFIN στις 22 Απριλίου οι αποκαλύψεις των Ρanama Ρapers. Tι αναφέρεται σε επιστολή του Ντάισελμπλουμ προς τον Γιούνκερ.

Ο πρόεδρος του Eurogroup και προεδρεύων στο ECOFIN, Γερούν Ντάισελμπλουμ, έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, με την οποία ζητά μία επισκόπηση των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει έως σήμερα η Επιτροπή για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, της φοροαποφυγής και της νομιμοποίησης παράνομων εσόδων.

«Οι πρόσφατες αποκαλύψεις των αποκαλούμενων «Panama Papers» έχουν τροφοδοτήσει τη συζήτηση για τη φοροδιαφυγή, τη φοροδιαφυγή και το ξέπλυμα χρήματος. Κράτη μέλη έχουν ανακοινώσει διαφορετικά μέτρα ως απάντηση σε αυτή την αποκάλυψη πληροφοριών. Αναμένονται ενέργειες από τις φορολογικές Αρχές και τα εποπτικά σώματα σε πολλά κράτη-μέλη, αλλά και άμεσες ενέργειες σε επίπεδο πολιτικής».

Πηγή: usatoday

Keywords
Τυχαία Θέματα