Πούτιν: Με σαμπάνια στο χέρι παραδέχεται χτυπήματα σε υποδομές Ουκρανίας (VID)

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν παραδέχτηκε την Πέμπτη ότι η Ρωσία επιτίθεται στις ουκρανικές ενεργειακές υποδομές και αφήνει αμέτρητους Ουκρανούς χωρίς καθαρό νερό και ρεύμα με σκοπό την  εκδίκηση για τις επιθέσεις στην Κριμαία.

 «Υπάρχει πολύς θόρυβος για τα χτυπήματά μας στην ενεργειακή υποδομή μιας γειτονικής χώρας. Ναι, το κάνουμε», είπε ο Πούτιν, κρατώντας ένα ποτήρι σαμπάνια στο περιθώριο μιας τελετής, σύμφωνα με το TASS. «Ποιος το ξεκίνησε; Ποιος χτύπησε τη γέφυρα της Κριμαίας,

ποιος ανατίναξε ηλεκτροφόρα καλώδια από τον πυρηνικό σταθμό του Κουρσκ».

Ο Ρώσος πρόεδρος, ο οποίος φαινόταν να χαμογελάει ενώ έκανε τις παρατηρήσεις για επίθεση εναντίον αμάχων στην Ουκρανία, έδειξε ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να χτυπά ενεργειακές υποδομές.

Drunk putin explains why strikes against Ukrainian infrastructure will continue because "they started first by attacking the Crimean bridge" pic.twitter.com/fQeRuNo4Pu

— Dmitri (@wartranslated) December 8, 2022

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν παρέθεσε ένα γκροτέσκο μεγαλειώδες δείπνο για ανώτερα μέλη του Κρεμλίνου για να απονείμει μετάλλια Χρυσού Αστέρα στους Ήρωες της Ρωσίας την παραμονή της Ημέρας των Ηρώων της Πατρίδας στη Μόσχα.

Στην εκδήλωση, μιλώντας στα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης, είπε ότι η παγκόσμια κριτική για  χτυπήματα που έχουν αφήσει εκατομμύρια χωρίς ρεύμα και νερό στην αρχή του χειμώνα «δεν θα επηρεάσει τις μάχιμές μας αποστολές».

Υποστήριξε ότι η Ουκρανία έχει διαπράξει πράξη γενοκτονίας αρνούμενη να παράσχει νερό στο κατεχόμενο Ντόνετσκ και παραδέχτηκε επίσης ότι χτυπούσε ενεργειακά συστήματα.

«Το να μην παρέχεις νερό σε μια πόλη με περισσότερους από ένα εκατομμύριο κατοίκους είναι πράξη γενοκτονίας», είπε ο Πούτιν πίνοντας σαμπάνια.

Κατηγόρησε τη Δύση για «πλήρη σιωπή» σε αυτό και για προκατάληψη κατά της Ρωσίας.

«Μόλις κινούμαστε και κάνουμε κάτι ως απάντηση, υπάρχει σάλος που εξαπλώνεται σε ολόκληρο το σύμπαν», είπε.

Λίγα λεπτά πριν από τη συνέντευξη είπε σε μια αίθουσα γεμάτη κόσμο: «Κάθε μαχητής στην πρώτη γραμμή είναι ήρωας για μένα και για όλους τους συμπολίτες μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα