Πού οφείλονται οι καθημερινές διακοπές ρεύματος–Λευκωσία οι πιο πολλές βλάβες

Καθημερινές είναι πλέον οι διακοπές ρεύματος σε όλες τις επαρχίες της Κύπρου.

Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε η Εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ, Χριστίνα Παπαδοπούλου, η οποία εξήγησε τους λόγους για τους οποίους παρουσιάζονται τόσο συχνά διακοπές ρεύματος.

Διαβάστε

ακόμη: Σε κλοιό καύσωνα η Κύπρος και τις επόμενες μέρες (ΒΙΝΤΕΟ)

Όπως ανέφερε οι διακοπές οφείλονται λόγω των υψηλών θερμοκρασιών των τελευταίων ημερών. «Οι βλάβες είναι αποτέλεσμα της υποχώρησης της μόνωσης συνδέσεων στα υπόγεια καλώδια. Είναι υπόγεια καλώδια ένα μέτρο βάθος κάτω από το έδαφος».

Συμπλήρωσε ότι αυξάνεται η ροή ρεύματος μέσα στα υπόγεια καλώδια η οποία έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της θερμοκρασίας στο υπέδαφος. «Η απότομη αύξηση της θερμοκρασίας και η απότομη αύξηση ροής ρεύματος στα καλώδια προκαλούν το λιώσιμο των ενώσεων».

Διευκρίνισε ότι οι προγραμματισμένες βλάβες είναι επί καθημερινής βάσεως και γίνονται για αναβάθμιση και συντήρηση του δικτύου. «Υπάρχουν προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος που μπορούν να αναβληθούν για να μην ταλαιπωρείται ο κόσμος».

Η κα. Παπαδοπούλου υπογράμμισε ότι κάθε χρόνο, δύο βδομάδες μεταξύ Ιουλίου και Αυγούστου παρατηρούνται αυτές οι βλάβες λόγω των θερμοκρασιών. «Δεν μπορούν να προβλεφθούν ούτε να τις προλάβουμε. Είναι αυτές οι δύσκολες βδομάδες και ελπίζουμε να τελειώσουν».

Τόνισε ότι οι περισσότερες βλάβες παρατηρούνται στη Λευκωσία λόγω της θερμοκρασίας και του μεγάλου υπόγειου δικτύου.

Τέλος, ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν βλάβες. 

Keywords
Τυχαία Θέματα