Πόθεν Έσχες: Στη δημοσιότητα τα ονόματα όσων δεν υποβάλουν δηλώσεις

Αξιωματούχοι του δημόσιου και ευρύτερου δημοσίου τομέα δεν κατέθεσαν στο Τριμελές Συμβούλιο τις δηλώσεις περιουσιακών στοιχείων με την προθεσμία που τους δόθηκε να εκπνέει την Τετάρτη. Σε αντίθετη περίπτωση θα επιβληθούν πρόστιμα που θα αυξάνονται μέρα με τη μέρα. Παράλληλα θα δημοσιοποιηθούν τα ονόματά τους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Πολίτης κρατικοί αξιωματούχοι δεν έχουν υποβάλει δηλώσεις «Πόθεν Έσχες» ενώπιον του Τριμελούς Συμβουλίου ούτως ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσο εκμεταλλεύτηκαν το δημόσιο αξίωμα θέση ή ιδιότητα που κατείχαν ή και κατέχουν για προσωπικό όφελος.

Αντιμέτωποι

με τις πρόνοιες της κείμενης νομοθεσίας θα βρεθούν όσοι παραλείψουν να καταθέσουν δηλώσεις περιουσιακών στοιχείων για τους ίδιους όσο και για τις/τους συζύγους και τα ανήλικα τέκνα τους. Συγκεκριμένα θα τους επιβληθεί το χρηματικό πόσο ύψους 5 χιλιάδων ευρώ και πρόσθετα επιβολή χρηματικής ποινής μέχρι και 100 ευρώ για κάθε ημέρα συνέχισης παράλειψης.

Παράλληλα, πέραν των προστίμων που θα τρέχουν και θα αυξάνονται μέρα με την μέρα τα ονόματα των αξιωματούχων που θα παραλείψουν να καταθέσουν δήλωση «Πόθεν Έσχες» θα αναρτηθούν ως τιμωρητικό μέτρο στην ιστοσελίδα του Τριμελούς Συμβουλίου και συγκεκριμένα στη διεύθυνση www.trimelessymvoulio.gov.cy.

Επιπλέον, όσοι αρνηθούν να πληρώσουν το χρηματικό πρόστιμο θα παραπεμφθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης με το ποσό να θεωρείται αστικό χρέος οφειλόμενο προς τη  Δημοκρατία.

Συγκεκριμένα υποχρέωση κατάθεση δήλωσης περιουσιακών στοιχείων υπέχουν οι ακόλουθοι αξιωματούχοι:

Οι αρχηγοί των κομμάτων που δεν είναι μέλη της ΒουλήςΟι αρχηγοί των μη κοινοβουλευτικών κομμάτωνΟ διοικητής της Κεντρικής ΤράπεζαςΟ κυβερνητικός ΕκπρόσωποςΟ διευθυντής του γραφείου του Προέδρου της ΔημοκρατίαςΟ γενικός ελεγκτής και ο βοηθός γενικός ελεγκτής της ΔημοκρατίαςΟ γενικός λογιστής και ο βοηθός γενικός λογιστής της ΔημοκρατίαςΟ γραμματέας του Υπουργικού ΣυμβουλίουΟι αρχηγοί και οι υπαρχηγοί της ΕΦ και της ΑστυνομίαςΟι δήμαρχοι, οι δημοτικοί γραμματείς και οι κοινοτάρχες των μη κατεχόμενων δήμωνΟι πρόεδροι και τα μέλη της ΕΔΥ της ΕΕΥ της ΕΠΑ και της Αναθεωρητικής Αρχής ΠροσφορώνΟι γενικοί διευθυντές της Βουλής των υπουργείων των υφυπουργείων και των ημικρατικών οργανισμώνΟι επίτροποιΟι πρόεδροι και τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των ημικρατικών οργανισμών και των κρατικών εταιρειώνΟι πρόεδροι και τα μέλη των Συμβουλίων Αποχετεύσεων και ΥδατοπρομήθειαςΟι πρόεδροι των Σχολικών Εφορειών
Keywords
Τυχαία Θέματα
Πόθεν Έσχες,pothen esches