Πότε κρίθηκε το πρωτάθλημα επί πλέι-οφ

Από καταβολής της διεξαγωγής των πλέι-οφ τέσσερις ομάδες πανηγύρισαν το τίτλο, με τον ΑΠΟΕΛ να έχει τη μερίδα του Λέοντος, έχοντας σηκώσει τη κούπα πέντε φορές, τη στιγμή που Ομόνοια, Ανόρθωση και ΑΕΛ πήραν από ένα τίτλο. Τη Πέμπτη είναι πιθανόν να κριθεί και το φετινό πρωτάθλημα. Αν όχι ανάλογα, με το αποτέλεσμα, ο πρωταθλητής θα αναδειχτεί στη 35η ή την 36η αγωνιστική. Να δούμε τι έγινε σε όλες τις προηγούμενες χρονιές.

2007-08: Ανόρθωση
Στην 29η αγωνιστική

και τρεις αγώνες πριν το φινάλε, η Ανόρθωση κατέκτησε το τίτλο, αφού έφερε ισοπαλία 0-0 με την Ομόνοια και άνοιξε διαφορά 10 βαθμών από τον 2ο ΑΠΟΕΛ.

2008-09: ΑΠΟΕΛ
Στη 30η αγωνιστική (2 πριν το τέλος), ο ΑΠΟΕΛ έφερε ισοπαλία 1-1 με την Ανόρθωση. Πήρε το τίτλο, αφού είχε διαφορά 6 πόντων από την Ομόνοια, με την οποία υπερείχε και σε πιθανή ισοβαθμία

2009-10: Ομόνοια
Στην 31η αγωνιστική, μία πριν το φινάλε, η Ομόνοια κέρδισε τον ΑΠΟΕΛ με 1-0 και πλέον έχοντας 7 βαθμούς διαφορά από την Ανόρθωση, αναδείχτηκε πρωταθλήτρια

2010-11: ΑΠΟΕΛ
Ανάποδο σενάριο, αφού ο ΑΠΟΕΛ αναδείχτηκε και μαθηματικά πρωταθλητής με νίκη 2-0 επί της Ομόνοιας. Τρίποντο που άνοιξε τη διαφορά των δύο ομάδων στους 15 βαθμούς. Έμεναν 4 αγώνες, ήταν η πιο γρήγορη χρονικά ανάδειξη πρωταθλητή

2011-12: ΑΕΛ
Η ομάδα της Λεμεσού εξασφάλισε το πρωτάθλημα στην 31η αγωνιστική, όταν κέρδισε την Ανόρθωση και η διαφορά της από ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια ήταν στους 5 βαθμούς.

2012-13: ΑΠΟΕΛ
Ο ΑΠΟΕΛ εξασφάλισε το τίτλο στην 30η αγωνιστική, αλλά το έμαθε την επομένη του δικού του αγώνα. Είχε χάσει το Σάββατο από την ΑΕΚ, την επομένη όμως ηττήθηκε η Ανόρθωση και η διαφορά από τη 2η θέση πήγε στους 7 βαθμούς (πέρασε 2η η Ομόνοια).

2013-14: ΑΠΟΕΛ
Το δραματικότερο φινάλε στο φινάλε και βάλε. Στην τελευταία αγωνιστική (ήταν 36 αυτή τη φορά) ΑΕΛ και ΑΠΟΕΛ είναι στο 0-0 και ο αγώνας διακόπτεται λόγω τραυματισμού του Κακά από φωτοβολίδα που έφυγε από την εξέδρα της ΑΕΛ. Η Δικαστική αποφασίζει επανάληψη σε ουδέτερο στάδιο, χωρίς θεατές. Ο ΑΠΟΕΛ κερδίζει 1-0, πιάνει την ΑΕΛ στη βαθμολογία και την προσπερνά με την υπεροχή στα μεταξύ τους παιχνίδια. Αργότερα το Εφετείο ακύρωσε την απόφαση της Δικαστικής και κατακύρωσε τον αγώνα υπέρ του ΑΠΟΕΛ.

2014-15: ΑΠΟΕΛ
Και πάλι στην τελευταία αγωνιστική, αλλά χωρίς πολύ σασπένς ο ΑΠΟΕΛ κέρδισε (του αρκούσε και η ισοπαλία) τον Ερμή στη Λάρνακα και κατέκτησε μαθηματικά το πρωτάθλημα με τρεις βαθμούς διαφορά (όση ήταν με το πέρας της 31ης αγωνιστικής) από την ΑΕΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα