Πότε εφαρμόζεται ο μηδενικός ΦΠΑ σε ζάχαρη και καφέ - Ποια προϊόντα αφορά

Από 1η Νοεμβρίου αναμένεται να εφαρμοστεί το μέτρο για μηδενικό ΦΠΑ σε ζάχαρη και καφέ, μετά από σχετική απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για επέκταση του μέτρου και σε άλλα προϊόντα.

Μιλώντας στο Ράδιο Πρώτο, ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή, Κωνσταντίνος Καραγιώργης, είπε ότι η τιμή στα εν λόγω προϊόντα θα μειωθεί κατά 5% από την 1η Νοεμβρίου, ενώ ερωτηθείς σχετικά σημείωσε ότι το μέτρο αφορά στα προϊόντα που

βρίσκουμε σε περίπτερα, υπεραγορές κ.λπ.

Πάντως, σύμφωνα με την Υπηρεσία, το μέτρο φαίνεται ότι έχει αποτέλεσμα, καθώς μετά από καταγραφή των τιμών προϊόντων πριν και μετά την επιβολή του, παρατηρήθηκε συγκράτηση τιμών στο 75% των υπό εξέταση αγαθών.

Κληθείς να σχολιάσει τις αναφορές ότι οι υπεραγορές αύξησαν τις τιμές λίγο πριν την επιβολή του μηδενικού ΦΠΑ,  είπε ότι «δεν λειτουργούν έτσι» και ότι «θα κριθούν από τους καταναλωτές».

Σε ό,τι αφορά στην επέκταση της λίστας των προϊόντων, είπε ότι αυτό αξιολογείται δημοσιονομικά από το Υπουργείο Οικονομικών.

Καταλήγοντας, προέτρεψε τους καταναλωτές «σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία, να αγοράζουν έξυπνα, να επιλέγουν, γιατί υπάρχουν διακυμάνσεις στις τιμές ακόμη και σε προϊόντα στην ίδια υπεραγορά».

Διαβάστε επίσης: Επεκτείνεται ο μηδενικός συντελεστής ΦΠΑ στον καφέ και τη ζάχαρη

Keywords
Τυχαία Θέματα