Πόσο συνηθισμένα είναι τα γενέθλιά σας; Δείτε πίνακα

Σε μια όχι και τόσο συνηθισμένη έρευνα προχώρησαν οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ. Αυτή τη φορά, λοιπόν, διάλεξαν να παρουσιάσουν μέσω ενός πίνακα το πόσο συνηθισμένα είναι τα γενέθλιά μας.

Η έρευνα, μάλιστα, κατέδειξε ότι αν έχετε γεννηθεί τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο, ανήκετε στους ανθρώπους με τις πιο συνηθισμένες ημερομηνίες γενεθλίων παγκοσμίως.

Ο Σεπτέμβριος υπολογίστηκε πως είναι ο μήνας με τις περισσότερες γεννήσεις, ενώ αν γεννηθήκατε στις 9 Σεπτεμβρίου, τότε συγχαρητήρια, έχετε τα πιο συνηθισμένα γενέθλια του έτους.

Από την άλλη,

αν έχετε γενέθλια στις 25 Δεκεμβρίου ανήκετε στους ανθρώπους με τη σπανιότερη ημερομηνία γέννησης -μάλλον γιατί λίγα ζευγάρια (από όσα προσπαθούν να προγραμματίσουν τη σύλληψη, δηλαδή) θέλουν να τρέχουν στο μαιευτήριο ανήμερα των Χριστουγέννων.

Σε αυτόν το χάρτη μπορείτε να δείτε αναλυτικά πόσο συνηθισμένα (ή όχι) είναι τα γενέθλιά σας.

Η έρευνα του Χάρβαρντ έδειξε επίσης πως η 1η Ιανουαρίου είναι επίσης μια σπάνια ημερομηνία γενεθλίων, υποθέτουμε για τον ίδιο ακριβώς λόγο.

Σε γενικές γραμμές, φαίνεται πως οι περισσότερες συλλήψεις γίνονται τον χειμώνα, καθώς οι τοκετοί που πραγματοποιούνται το καλοκαίρι και το φθινόπωρο είναι περισσότεροι συγκριτικά με τις άλλες δύο εποχές.

Δείτε εδώ τον σχετικό πίνακα.

Πηγή: huffingtonpost.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα