Πόσο κινδυνεύουν οι ταξιδιώτες από Κύπρο λόγω του συνωστισμού στα αεροδρόμια

Απαντήσεις σε σχέση με τον συνωστισμό που παρατηρείται στα σημεία ελέγχου των αεροδρομίων και κατά πόσον υπάρχει πιθανότητα διασποράς του ιού έδωσε αρμόδια πηγή αλλά και ο Καθηγητής Μικροβιολογίας, Μοριακής Ιολογίας και μέλος της επιδημιολογικής επιτροπής του Υπουργείου Υγείας, Πέτρος Καραγιάννης.

Μιλώντας στο Sigmalive, αρμόδια πηγή σχολίασε τις εικόνες συνωστισμού που παρατηρούνται σε χώρους των αεροδρομίων, αναφέροντας ότι στα σημείο που δεν μπορεί να υπάρξει φυσική απόσταση, η μάσκα μπορεί να υποκαταστήσει τις αποστάσεις.

Εξήγησε ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους του αεροδρομίου, έτσι ακόμα και εάν σε κάποια σημεία δεν τηρείται όπως προβλέπεται η απόσταση μεταξύ των ταξιδιωτών, δεν υπάρχει κίνδυνος διασποράς.

Κληθείς από το Sigmalive να σχολιάσει κατά πόσον είναι ασφαλείς οι ταξιδιώτες εντός του αεροδρομίου, ο καθηγητής Πέτρος Καραγιάννης εξήγησε ότι αυστηρά πρέπει να τηρείται απόσταση ενός μέτρου και όχι δύο σε περίπτωση χρήσης μάσκας. Πρόσθεσε, όμως, ότι εφόσον γίνεται χρήση της μάσκας από όλους δεν συντρέχει κίνδυνος, αφού το σύνολο των επιβατών είναι αρνητικοί και δεν υπάρχει πρόβλημα.

Όσον αφορά στον χώρο του αεροπλάνου, όπου επίσης δεν μπορούν να υπάρχουν οι φυσικές αποστάσεις, ο ειδικός είπε ότι εκεί υπάρχουν άλλα «εμπόδια» με την μετάδοση εντός του αεροσκάφους είναι απειροελάχιστη μέχρι μηδενική, λόγω του αέρα που κινείται από τα κάτω προς τα πάνω αλλά και του ύψους των θέσεων των επιβατών.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Για πρώτη φορά, 1 εκατ. κρούσματα σε 100 ώρες σε όλο τον κόσμο

Keywords
Τυχαία Θέματα