Πώς σχολιάζουν τα κόμματα τα έργα του Καθηγητή που προκάλεσαν σάλο (ΒΙΝΤΕΟ)

Για τα έργα του καθηγητή/καλλιτέχνη, τα οποία κυκλοφόρησαν χθες στο διαδίκτυο και προκάλεσαν σάλο, μίλησαν στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ οι Νίκος Τορναρίτης, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΔΗΣΥ, Γιώργος Γεωργίου, Βουλευτής ΑΚΕΛ και Παύλος Μυλωνάς, Βουλευτής, Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ.

«Ένας ζωγράφος καταθέτει με τον δικό του τρόπο την άποψη του, σε επίπεδο ζωγραφικής, είναι στα χαρακτηριστικά του κάθε ανθρώπου

αν αποδέχεται ή όχι. Σας διαβεβαιώνω ότι τουλάχιστον σε προσωπικό επίπεδο αλλά και το κόμμα μου θα παραμείνουν πιστοί στο δικαίωμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στο δικαίωμα έκφρασης, ασχέτως εάν συμφωνούμε ή διαφωνούμε», ανέφερε στη δική του τοποθέτηση ο Γιώργος Γεωργίου, Βουλευτής του ΑΚΕΛ

Σάλος από έργα καθηγητή/καλλιτέχνη: «Δεν έχω όρια στη δουλειά μου» (ΒΙΝΤΕΟ)

Μιλώντας για το θέμα, ο Παύλος Μυλωνάς, Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ, ανέφερε χαρακτηριστικά «αντιλαμβάνομαι και σέβομαι το δικαίωμα του να εκφράζει είτε την αρρωστημένη κατ΄ εμένα προσωπικότητα του, είτε το αρρωστημένο του πάθος να ασκεί πολιτική. Από τη στιγμή που είναι στην συγκεκριμένη θέση και το κάνει σε δημόσια θέα δείχνοντας έλλειψη σεβασμού, σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα το οποίο δεν κατανοεί ο ίδιος. Την προηγούμενη φορά που ήταν τα σκίτσα για τον Μωάμεθ όλη η «προοδευτικούρα» έσκιζε τα ιμάτια της».

Εάν αυτός ο άνθρωπος έχει φίλους στο Facebook, όπου τα ανήρτησε, ανήλικους, τίθεται θέμα ή όχι;  διερωτήθηκε ο κ. Μυλωνάς. 

Χρίστου: «Aν ζωγράφιζαν τον Αλλάχ, το ΑΚΕΛ θα είχε τοποθετηθεί» (ΒΙΝΤΕΟ)

Μέσα από την τέχνη ο κάθε ένας έχει το δικαίωμα να εκφραστεί όπως θέλει και οι υπόλοιποι έχουμε το δικαίωμα να κρίνουμε, είπε ο Νίκος Τορναρίτης, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ, σημειώνοντας πως σοκαρίστηκε, θύμωσε και διερωτήθηκε όταν είδε τα συγκεκριμένα έργα. 

Πολλές φορές χωρίς να το θέλει ένας καλλιτέχνης προκαλεί συνειδήσεις, συναισθήματα, πεποιθήσεις και οδηγεί ανθρώπους στα άκρα, πόσο μάλλον και όταν ο συγκεκριμένος είναι καθηγητής, πρόσθεσε. 

Keywords
Τυχαία Θέματα