Πως σχολιάζουν οι εκπαιδευτικοί φορείς την αλλαγή του Υπουργού Παιδείας

Ο ανασχηματισμός της Κυβέρνησης,  που ανακοινώθηκε την Κυριακή, έφερε αλλαγές, με μια από αυτές να αφορά το Υπουργείο Παιδείας. Την θέση του υπουργού Παιδείας, θα κατέχει ο μέχρι πρότινος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, σε μια περίοδο μάλιστα που το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου έχει να αντιμετωπίσει μεταρρυθμίσεις, ανάμεσα σ΄ αυτές και την αξιολόγηση του μαθητή και το θεσμό τετραμήνων.

Ζήτημα το οποίο έφερε σε ρήξεις, αρκετές

φορές, τους εκπαιδευτικούς φορείς με τον πρώην υπουργό Παιδείας, Κώστα Χαμπιαούρη. Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις, οι οργανωμένοι γονείς και οι μαθητές σχολιάζουν στο SigmaLive, την αλλαγή.


ΠΟΕΔ:Η αποκατάσταση των σχέσεων και οι μπηχτές στον Χαμπιαούρη

Ως το τέλος μιας δύσκολης περιόδου στον τομέα της Παιδείας χαρακτήρισε την αλλαγή του υπουργού Παιδείας, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Φίλιος Φυλακτού, σχολιάζοντας τον ανασχηματισμό.

Συγκεκριμένα, ο κος Φυλακτού είπε πως «θεωρούμε ότι τελειώνει μια πολύ δύσκολη περίοδος που πέρασε η εκπαίδευση,  γιατί 20 μήνες με υπουργό Παιδείας  τον Κώστα Χαμπιαούρη, κορυφώθηκαν οι δυσκολίες, είχαμε πρωτοφανείς συγκρούσεις και δυστυχώς αυτό το χάος και το ξήλωμα της εκπαίδευσης, ξεκινούσε από το ίδιο το Υπουργείο και επεκτείνονταν στις σχολικές μονάδες».

Πρόσθεσε πως, «ως εκ τούτου αναμένουμε από τον νέο υπουργό παιδείας, κ. Πρόδρομο Προδρόμου, ότι το πρώτο που θα επιχειρήσει είναι να αποκαταστήσει τις σχέσεις του υπουργού με τον εκπαιδευτικό κόσμο και να προσπαθήσει να διορθώσει όλα τα κακώς έχοντα στο Υπουργείο Παιδείας.  Ο κος Προδρόμου, έχει επίγνωση των εκπαιδευτικών θεμάτων γιατί διετέλεσε πρόεδρος της, Επιτροπής Παιδείας της Βουλής».

«Εμείς προσβλέπουμε σε μια ειλικρινή και αγαστή συνεργασία  μαζί του, η οποία θα φέρει στην εκπαίδευση τις αλλαγές που χρειάζεται για να πάει μπροστά. Το πιο σημαντικό είναι να ξεκαθαρίσει το όραμα για την Παιδεία του τόπου και όχι να γίνονται πομπώδεις δηλώσεις, βαρύγδουπες ανακηρύξεις που είναι κενές περιεχομένου και δεν πρόσφεραν τίποτα στην Παιδεία μας και στα παιδιά», είπε τέλος.

ΟΕΛΜΕΚ: Δύσκολο το έργο του υπουργού Παιδείας, σε μια δύσκολη περίοδο

Την ελπίδα ότι η αλλαγή του υπουργού, θα φέρει λύση στα σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζει η Παιδείας, εξέφρασε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Κώστας Χατζησάββας.

«Εκ μέρους της ΟΕΛΜΕΚ, θέλουμε να ευχηθούμε κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει ο νέος υπουργό Παιδείας την κρίσιμη αυτή περίοδο, όπου πραγματικά υπάρχουν αρκετά σοβαρά εκπαιδευτικά ζητήματα ανοικτά» είπε.

Μάλιστα, ανέφερε πως, «Προβλήματα όπως αυτό της νέας μορφής αξιολόγησης του μαθητή, και ευελπιστούμε σε  μια αγαστή και εποικοδομητική συνεργασία, προς όφελος της δημόσιας Παιδείας. Ελπίζουμε να συναντηθούμε το συντομότερο με τον νέο υπουργό Παιδείας για μια γενική συζήτηση και αλλαγή απόψεων στα  σοβαρά εκπαιδευτικά ζητήματα».

ΟΛΤΕΚ: Πρέπει να δούμε μπροστά

«Επί προεδρείας κ. Χαμπιαούρη, είχαμε την γνωστή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου τον Ιούλιο του 2018, όπου περάσαμε μια δύσκολη κατάσταση για τους εκπαιδευτικούς. Το θέμα έληξε τον Μάιο του 2019 στην ΜΕΠΕΥ και μαζί με την συμφωνία δόθηκε τέλος στα προβλήματα, που είχαν δημιουργηθεί το καλοκαίρι του 2018», είπε σχολιάζοντας τον ανασχηματισμό ο πρόεδρος της ΟΛΤΕΚ, Παναγιώτης Λυσάνδρου.

Πρόσθεσε πως, «σημαντικός σταθμός είναι η εφαρμογή των τετραμήνων, κάτι το οποίο θα συνεχίσει ο νέος υπουργός Παιδείας, κ. Προδρόμου. Πρέπει να δούμε μπροστά και πιστεύουμε ότι θα έχουμε μια καλή συνεργασία  για το καλό της εκπαίδευσης και ιδιαίτερα της Τεχνικής Εκπαίδευσης».

Οργανωμένοι γονείς: Ο κ. Χαμπιαούρης έβγαλε έργα από τα συρτάρια

Για το εξαιρετικό έργο του κ. Χαμπιαούρη αλλά και την ελπίδα μιας καλής συνεργασίας με τον νέο υπουργό Παιδείας, Πρόδρομο Προδρόμου, οι οργανωμένοι γονείς.

Μιλώντας στο SigmaLive, ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, Κυριάκος Νικηφόρου, ανέφερε πως «όσον αφορά τον κ. Χαμπιαούρη, αυτός θεωρούμε ότι έκανε εξαιρετικό έργο. Έβγαλε από τα συρτάρια το Διανέλιος, το Νικολαΐδιο, την Τεχνική Εκπαίδευση, τις μεταρρυθμίσεις της αξιολόγηση μαθητή και την αξιολόγηση εκπαιδευτικού».

«Ευχόμαστε», πρόσθεσε, «κάθε επιτυχία στον νέο υπουργό Παιδείας, Πρόδρομο Προδρόμου, και ελπίζουμε σε μια καλή συνεργασία με τους οργανωμένους γονείς».

ΠΣΕΜ: Δεν είχαμε κάτι προσωπικό με τον κ. Χαπιαούρη

Από την άλλη ο μαθητές, ευχαριστούν τον κ. Κώστα Χαμπιαούρη, τονίζοντας ότι δεν είχαν κάτι προσωπικό μαζί του.

«Ευχόμαστε στον κ. Χαμπιαούρη, καλή συνέχεια. Δεν είχαμε κάτι προσωπικό μαζί του αλλά αντιλαμβανόμαστε ότι εκπροσωπούσε τις πολιτικές της Κυβέρνησης. Τον σεβόμαστε απόλυτα», είπε μιλώντας στο SigmaLive, ο πρόεδρος της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών, Γιάννης Λαπήθιος.

«Αναμένουμε να έχουμε συνάντηση με τον νέο υπουργό Παιδείας, όπου θα μεταφέρουμε τις θέσεις και τις απόψεις μας για διάφορα θέματα», είπε τέλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα