Πώς σχολιάζει ο εκπρ.Τύπου του ΔΗΣΥ τη μη παρουσία του σε εφεδρεία

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ και βουλευτής Λευκωσίας, Δημήτρης Δημητρίου, εξέδωσε ανακοίνωση αναφορικά με την έκθεση του Γενικού Ελεγκτή, Οδυσσέα Μιχαηλίδη για το Σύστημα Επιστράτευσης της Εθνικής Φρουράς.

Στην έκθεση του Γενικού Ελεγκτή, γίνεται συγκεκριμένη αναφορά για εκπρόσωπο Τύπου κοινοβουλευτικού κόμματος, ο οποίος είναι καταχωρημένος στο μηχανογραφικό σύστημα του ΓΕΕΦ, με την ένδειξη «εξωτερικό για λόγους εργασίας» και ως εκ τούτου έχουν διαγραφεί προσωρινά από τη δύναμη εφεδρείας

της ΕΦ.

Ο Δημήτρης Δημητρίου, σε ανακοίνωση του αναφέρει:

Έχει διαρρεύσει ένας κατάλογος συμπολιτών μας με ιδιότητες ή και επαγγέλματα που δεν είναι συνεπείς με τις υποχρεώσεις τους στην εφεδρεία της Εθνικής Φρουράς. Ο κατάλογος αυτός αναφέρεται, χωρίς να κατονομάζει, σε βουλευτή ή και σε εκπρόσωπο τύπου κοινοβουλευτικού κόμματος.

Θέλω να σας ενημερώσω ότι η διαρροή αφορά εμένα.

Υπηρέτησα στην Εθνική Φρουρά για 26 μήνες, από τον Ιούλιο του 1999 μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2001. Υπηρέτησα με το βαθμό του απλού στρατιώτη στο πεζικό με την ειδικότητα του οδηγού.

Δεν κλήθηκα ποτέ στην εφεδρεία. Άγνοια νόμου φυσικά δεν συγχωρείται και αυτό σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί δικαιολογία. Έκανα λάθος και είμαι στη διάθεση της πολιτείας.

Πιστεύω ότι οι πολιτικοί οφείλουμε να αναλαμβάνουμε δημόσια την ευθύνη. Αν εμείς δεν κινούμαστε με ειλικρίνεια και διαφάνεια δεν δικαιούμαστε να τις επικαλούμαστε για να φτιάξουμε τα πράγματα.

Σας ευχαριστώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα