Πώς σχολιάζει η Κυβέρνηση τον τερματισμό επάνδρωσης φυλακίου στην Αγλαντζιά

Αίσθηση προκάλεσε το θέμα που αποκάλυψε το ΣΙΓΜΑ χθες βράδυ για φυλάκιο στην Αγλαντζιά, στον δρόμο προς το Πυρόϊ, το οποίο  πριν από ένα μήνα τερματίστηκε η επάνδρωσή του από την Εθνική Φρουρά. 

Ερωτηθείς σχετικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι έχουν γνώση οι φύλακες.

«δεν είναι σωστό και αποφεύγουμε να σχολιάζουμε τις κινήσεις και τις επιλογές της Εθνικής Φρουράς. Το βέβαιο είναι ότι η Εθνική Φρουρά λαμβάνει πάντα όλα τα απαραίτητα μέτρα, οργανώνοντας το δυναμικό που έχει προκειμένου να παρέχει

την ασφάλεια», ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Η επιχειρησιακή αξιολόγηση του συγκεκριμένου σημείου εκτιμήθηκε ως ιδιαίτερα χαμηλή, αφού η δυνατότητα επιτήρησης δεν ήταν η αναμενόμενη.  Αυτή  πλέον καλύπτεται από άλλους δύο χώρους σε αντίθεση με το συγκεκριμένο σημείο το οποίο μειονεκτούσε.

Επισημαίνεται ότι το θέμα διάνοιξης του οδοφράγματος Πυροϊου, τέθηκε πρόσφατα από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στον κατοχικό ηγέτη με στόχο τη διευκόλυνση και των κατοίκων της Λουρουτζίνας, ωστόσο προσκρούει στην άρνηση του κατοχικού στρατού.

Σε μια άλλη εξέλιξη το Κοινοτικό Συμβούλιο Πυροϊου θα μεταβεί μεθαύριο Δευτέρα σε Προεδρικό Μέγαρο και  Βουλή για να προωθήσει το αίτημά του.

Keywords
Τυχαία Θέματα