Πώς ο Καλάθης έγινε... Διαμαντίδης!

Η EuroLeague Greece στέκεται στο... φαινόμενο «Νικ Καλάθης» και συμπεραίνει ότι η φετινή χρονιά του είναι καλύτερη από αυτή του Δημήτρη Διαμαντίδη τη χρονιά που αναδείχθηκε πολυτιμότερος της παίκτης της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης...

Λίγο μετά το τέλος του αγώνα του Παναθηναϊκού με την Μπαρτσελόνα κι ενώ ο Νικ Καλάθης βρισκόταν στα αποδυτήρια των «πρασίνων», η οθόνη του κινητού του έγραψε ένα... γνώριμο

όνομα: «Μήτσος». Ήταν ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ο οποίος είχε σπεύσει να συγχαρεί τον άλλοτε συμπαίκτη του για την (μία ακόμα) εξαιρετική εμφάνιση στην EuroLeague.

Όπως είπε και ο ίδιος ο Καλάθης στη συνέντευξη που παραχώρησε στην EuroLeague Greece, η απάντηση που του έστειλε περιείχε έξι λέξεις: «I've learned from the best». Ο φυσικός ηγέτης των «πρασίνων», παρά το γεγονός ότι απολάμβανε το νέκταρ της επιτυχίας, όντας το πρόσωπο της βραδιάς, το μόνο που τον ένοιαζε ήταν να αποθεώσει τον πάλαι ποτέ αρχηγό του Παναθηναϊκού.

Μην ξεχνάτε ότι το είχε κάνει και στην πρώτη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στη Media Day των Μέμφις Γκρίζλις πριν από την έναρξη της σεζόν 2013-14. Συγκεκριμένα, ο Νικ είχε κάνει ειδική αναφορά στον Δημήτρη Διαμαντίδη, λέγοντας ότι ήταν ένας παίκτης από τον οποίο έμαθε πολλά στην Ευρώπη. Και, φυσικά, είναι κάτι που δεν σταμάτησε ποτέ να λέει και να υπενθυμίζει σε όλους με την πρώτη ευκαιρία.

Φυσικά, το πρώτο πράγμα που αναρωτήθηκαν όλοι, ήταν ένα και μοναδικό: «Μπορεί ο Καλάθης να πάρει τα σκήπτρα από τον Διαμαντίδη και να ηγηθεί του Παναθηναϊκού;». Όποιος το έλεγε (ή για την ακρίβεια... τολμούσε να πει) πριν από έναν χρόνο, θα τον τύλιγαν με ζουρλομανδύα. Μέχρι πέρυσι, τέτοια περίπου εποχή, ο Καλάθης είχε πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του, η αστοχία είχε γίνει... συνώνυμό του και οποιαδήποτε πρόταση με τις λέξεις Καλάθης και Διαμαντίδης δίπλα δίπλα, έμοιαζε με την υπερβολή, της υπερβολής, ω υπερβολή.

Να, όμως, που όπως έλεγε και ένα παλιό διαφημιστικό σλόγκαν, «καλύτερα να μασάς, παρά να μιλάς». Ο Νικ πραγματοποίησε εξαιρετικά ματς στα ελληνικά playoffs, ήταν από τους βασικούς συντελεστές για το πρωτάθλημα του Παναθηναϊκού, ενώ εκτόξευσε την αυτοπεποίθησή του στα ύψη με την παρουσία του στην εθνική ομάδα. Ο ρόλος του στην «γαλανόλευκη» έπαψε να είναι μόνο βασικός, αλλά πήρε προαγωγή σε πρωταγωνιστή και σε εκείνον που έκανε τη μεγαλύτερη διαφορά στην ομάδα. Και όπως είναι γνωστό, ένας παίκτης με την ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση στα ύψη, μπορεί να γίνει πιο επικίνδυνος από έναν άλλο, πολύ πιο ταλαντούχο και πολύ πιο ικανό.

Πλέον, ο Καλάθης είναι τα... πάντα! Η κουβέντα για τον μισθό του βγήκε και πάλι στην επιφάνεια, μόνο που αυτή τη φορά οι «διαφωνίες» στα social media (αλλά και στα κείμενα του gazzetta.gr) είναι αντίστροφες, αφού οι περισσότεροι θεωρούν ότι παίρνει... λίγα για τα όσα προσφέρει και τα όσα κάνει φέτος στον Παναθηναϊκό.

Απλούστατα, φέτος έχει επιβεβαιώσει με τον πλέον εμφατικό τρόπο, ότι ο Παναθηναϊκός είναι η... ομάδα του. Όπως ακριβώς ήταν η ομάδα του Διαμαντίδη πριν αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Ένας παίκτης που κάνει τα πάντα και ο οποίος θεωρείται από όλη την μπασκετική Ευρώπη ως ο άνθρωπος που μπορεί να ξανακάνει triple double στην EuroLeague! Ή αυτός ή ο Ντόντσιτς! Αν μη τι άλλο, ο Νικ Καλάθης πραγματοποιεί την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, η οποία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως σεζόν... MVP στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Αν ο Παναθηναϊκός καταφέρει και κρατήσει το πλεονέκτημα της έδρας μέχρι το τέλος και συνάμα πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο για το Final 4 ύστερα από έξι χρόνια, πολύ δύσκολα θα χάσει τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη της EuroLeague. Απλούστατα... κάνει τα πάντα! Και τα κάνει στον υπερθετικό βαθμό! Μια ματιά στη στατιστική του φτάνει και περισσεύει για να καταλάβει κάποιος τα κατορθώματά του.

Μάλιστα, οι αριθμοί του φέτος είναι ανώτεροι από αυτούς που είχε ο Δημήτρης Διαμαντίδης τη σεζόν 2010-11, όταν και αναδείχθηκε MVP της EuroLeague! Συγκεκριμένα, μετράει κατά μέσο όρο 14,1 πόντους, 8,3 ασίστ, 3,6 ριμπάουντ, 1,9 κλεψίματα και 2,4 λάθη. Μετράει έξι «double-double» στη φετινή EuroLeague, έχει το καλύτερο Index Rating της σεζόν (42) από το ματς με την Αναντολού Εφές, την καλύτερη επίδοση στις ασίστ σε ένα ματς (14 κόντρα στην Μπασκόνια) και τις τέσσερις πρώτες στο σύνολο της σεζόν, ενώ είναι πρώτος στις τελικές πάσες σε ολόκληρη τη διοργάνωση, πρώτος στα κλεψίματα και μέσα στη 10άδα σε πόντους και rating.

Και να 'ταν μόνο αυτό; Επιπλέον, γνωρίζει πολύ καλά τα «πράσινα» αποδυτήρια, έχει τους τρόπους για να τα... κουμαντάρει αναλόγως και να βγει μπροστά όταν και εφόσον τον χρειαστεί η ομάδα του. Εκτός από το αγωνιστικό κομμάτι, έχει και τα έμφυτα ηγετικά χαρακτηριστικά τα οποία ούτε διδάσκονται ούτε... δουλεύονται. Μπορεί να μην είναι Διαμαντίδης, αλλά είναι είναι εκείνος που έχει αποδείξει ότι μπορεί να είναι ο ηγέτης του Παναθηναϊκού!

Keywords
Τυχαία Θέματα