Πώς να αναγνωρίσετε τους εράνους μαϊμού- Αυξημένα περιστατικά εν όψει Πάσχα

Με αφορμή την περίοδο του Πάσχα, υπάρχει ιδιαίτερη κοινωνική ευαισθησία και διεξάγονται έρανοι αν και παρατηρούνται περιστατικά εξαπάτησης, ανέφερε η Προϊστάμενη Διεύθυνσης Σωματείων του ΥΠΕΣ, Αναστασία Μιχαηλίδου Καμένου.

Αρχικά, η Αναστασία Μιχαηλίδου ανάφερε ότι για να είναι ένας έρανος νόμιμός πρέπει να πάρει άδεια από το υπουργείο εσωτερικών.

Οι πολίτες μπορούν να ζητήσουν την άδεια εράνου από το πρόσωπο που τον προσεγγίζει, Επίσης, η ιστοσελίδα του ΥΠΕΣ είναι ενημερωμένη με όλους τους αδειοδοτημένους

εράνους ανά πάσα στιγμή.

Διαβάστε επίσης: Επιτήδειοι ισχυρίζονται ότι διεξάγουν έρανο για στήριξη Αντικαρκινικού

Επιπρόσθετα, συμπλήρωσε «το πιο σημαντικό είναι πως οι έρανοι που έχουν άδεια υπάρχει υποχρέωση από τον διοργανωτή  να ανοίξει ένα τραπεζικό λογαριασμό ο οποίος φέρει συγκεκριμένη ονοματολογία "Τραπεζικός λογαριασμός Εράνου υπέρ ενός σκοπού"».

Εάν μιλούμε για μετρητά χρήματα θα πρέπει οι πολίτες να ζητούν απόδειξη. Οι αποδείξεις πρέπει να είναι προεκτυπωμένες και να φέρουν τον αριθμό άδειας εράνου και τον σκοπό ή κάποιο προεκτυπωμένο κουπόνι».

Τέλος, η προϊστάμενη διεύθυνσης σωματείων του ΥΠΕΣ δήλωσε πως οι έρανοι που γίνονται στα φώτα τροχαίας απαγορεύονται, δεν  υπάρχει περίπτωση να βρίσκονται στα φώτα και να διεξάγουν έρευνα και να έχουν άδεια.

Δείτε το απόσπασμα:

Διαβάστε επίσης: Περαστικός ο «χειμώνας» στην Κύπρο-Πώς θα είναι ο καιρός την Κυριακή του Πάσχα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πώς, #45 Αυξημένα, Πάσχα,pos, #45 afximena, pascha