Πώς μέσω Επ.Ακίνητης Ιδιοκτησίας Τουρκίας γίνεται αποτροπή ανοίγματος Αμμ/στου

Υπάρχουν τρόποι συγκεκριμένοι και μέσα για να διεκδικήσουν οι ιδιοκτήτες γης τις περιουσίες τους στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου. Αυτό ανέφερε μιλώντας στο ΣΙΓΜΑ ο νομικός Αχιλλέας Δημητριάδης.

Μέσω της Επιτροπής Ακίνητης Ιδιοκτησίας της Τουρκίας. Προσφυγή εκεί δίδει τεράστιες πιθανότητες σε όσους προσφύγουν. Δεν είναι τυχαίο είπε ότι ο Τούρκος Πρόεδρος των Δικηγόρων έκανε αναφορά σε 282 αιτήσεις που ήδη έχουν κατατεθεί για την περίκλειστη πόλη.

Οι ιδιοκτήτες μπορούν να διεκδικήσουν με νομικά μέτρα την απώλεια

χρήσης από το 1974 και κατ’ επέκταση την επιστροφή της περιουσία τους.

Ο νομικός έκανε ιδιαίτερη μνεία για τους ιδιοκτήτες του παραλιακού μετώπου και τόνισε ότι η Επιτροπή αυτή έγινε αποδεκτή από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Δεν έχει το πρόβλημα του χρήστη η περιοχή αυτή. Απλούστατα, πρόκειται για μια κλειστή πόλη.

Πρόκειται για μια αμυντική διάταξη βοηθητική σε διπλωματικές προσπάθειες της ΚΔ που θα βοηθήσει στο να μην ανοίξει η πόλη.

«Μετά από τις εκλογές στα κατεχόμενα λεν ότι θα ανοίξει η περίκλειστη πόλη. Τι πιο στραβά να πάει», απάντησε ο νομικός όταν προηγήθηκε το ερώτημα αν ελλοχεύει ο κίνδυνος να δημιουργηθεί προηγούμενο.

«Το θέμα εδώ είναι καθαρό» τόνισε, «μας το λεν αλλά δεν το ακούμε». «Θα μπορούσε να αναλάβει πρωτοβουλία το Δημαρχείο, το Επιμελητήριο, ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων για να αρχίσει αυτή η υπόθεση».

«Με αυτό τον τρόπο, θα μπορούμε να έχουμε την καλύτερη δυνατή άμυνα. Το συγκριτικό πλεονέκτημα είναι πολύ ικανότερο από όποιο άλλο μας όπλο. Η νομική αρένα είναι η μόνη στην οποία είχαμε επιτυχία», είπε ο νομικός.

Ολόκληρη η παρέμβασή του στο βίντεο.

Keywords
Τυχαία Θέματα