Πώς η Βρετανία αποφασίζει σε ποια κατηγορία κινδύνου Covid19 είναι η κάθε χώρα

Για τη Βρετανία οι χώρες θεωρούνται αυτομάτως πορτοκαλί εκτός εάν παρουσιάζουν χαμηλό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, πράγμα που σημαίνει ότι γίνονται πράσινες ή κόκκινες αν υπάρξει υψηλός κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.

Το Joint Biosecurity Centre (JBC) έχει αναπτύξει μια μεθοδολογία αξιολόγησης κινδύνου για να βοηθήσει τους υπουργούς να αποφασίσουν.

Εξετάζουν τα ποσοστά μόλυνσης, τα ποσοστά δοκιμών, τα ποσοστά θετικότητας, τα ποσοστά

ανησυχιτικών παραλλαγών  (VOC) ή τις παραλλαγές υπό διερεύνηση (VUI), τη δυνατότητα δοκιμής για παραλλαγές (γονιδιωματική αλληλούχιση) και τους ταξιδιωτικούς συνδέσμους με χώρες που συνδέονται με VOC ή VUI. Λαμβάνονται επίσης υπόψη τα ποσοστά εμβολιασμού.

Υπάρχουν λίγες διαθέσιμες πληροφορίες σχετικά με τη μεθοδολογία που χρησιμοποιείται.

Αλλά η εξέταση πολλών από αυτούς τους παράγοντες μπορεί να μας δώσει μια σαφέστερη εικόνα για το πώς εξελίσσεται η επιδημία σε κάθε χώρα.

Κύριοι περιορισμοί:

Κόκκινη λίστα: Ξενοδοχείο-καραντίνα για 10 ημέρες &δοκιμή πριν από την αναχώρηση, καθώς και δοκιμή PCR την ημέρα 2 και 8.

Κίτρινη Λίστα: Καραντίνα σπιτιού για 10 ημέρες &δοκιμή πριν από την αναχώρηση, καθώς και δοκιμή PCR την ημέρα 2 και 8. Επιλογή "Δοκιμή για απελευθέρωση" την 5η ημέρα.

Πράσινη λίστα: Δοκιμή πριν από την αναχώρηση και δοκιμή PCR την ή πριν από την 2ρη ημέρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα