Πώς είδε ο τουρκικός Τύπος τη συνάντηση Ερντογάν – Τραμπ

«Ηρωική» βλέπει ο τουρκικός τύπος –και δη ο φιλο-κυβερνητικός– τη στάση που έδειξε χθες ο πρόεδρος της χώρας απέναντι στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του Σίγμα, Μαρία Ζαχαράκη.

Οι τουρκικές εφημερίδες σήμερα κάνουν λόγο για αποφασιστική στάση Ερντογάν, κάνοντας μάλιστα μάθημα στην Αμερική για το ποιοι είναι τρομοκράτες και εξυμνούν παράλληλα το επίπεδο του Τούρκου προέδρου να επιστρέψει την υβριστική επιστολή που του έστειλε ο Ντόναλντ Τραμπ, αποκαλώντας τον «ανόητο».

Επικοινωνιακά, τουλάχιστον, όπως ήταν αναμενόμενο

άλλωστε, ο Ερντογάν κέρδισε τις εντυπώσεις του Τύπου του και άρα της κοινής γνώμης, έστω και χωρίς να έχει φέρει η συνάντηση αυτή κάποια πιο απτά αποτελέσματα ή συμφωνίες.

Σαμπάχ

Αποφασιστική στάση από τον Ερντογάν

                                  

Τουρκιγέ

            Άφησε την επιστολή στο τραπέζι

            Ο Ερντογάν έκανε ό,τι είπε

          

            Σοζτζού

            Δώσαμε την επιστολή, ζητήσαμε τον επικεφαλής της FETÖ

           

Ακσάμ

            Μάθημα για τους Κούρδους της Συρίας στους γερουσιαστές

     

Γενί Σαφάκ

            Η πιο κρίσιμη συνάντηση κορυφής

            Τζουμχουριέτ

            Η διπλωματία του εμπορίου

Οι Τούρκοι πολιτικοί αναλυτές σχολιάζουν ότι δεν υπήρξε κάποιο επί του πρακτέου αποτέλεσμα στη συνάντηση, επιβεβαιώνοντας ότι οι S-400 αποτελούν την πεμπτουσία και το αγκάθι στις σχέσεις ΗΠΑ – Τουρκίας, αλλά το θέμα αυτό έχει αποκτήσει λιγότερη ένταση πλέον. Υπάρχει μία νέα αμερικανική προσφορά στο τραπέζι αλλά ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν επέλεξε να μην απαντήσει στον Αμερικανό ομόλογό του άμεσα, αλλά να πάρει το… διπλωματικό του χρόνο, ώστε να μην εξελιχθεί πάλι σε μία διεθνή αντιπαράθεση ΗΠΑ-Ρωσίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα