Πως άλλες χώρες αξιοποιούν τα στοιχεία Φαλτσιανί

Ενόσω η κυπριακή Κυβέρνηση «κρύβεται», για τους δικούς της λόγους, στο άκουσμα και μόνον του ονόματός του, οι ελληνικές Αρχές έχουν πάρει από τον Ερβέ Φαλτσιανί σωρεία επιπρόσθετων στοιχείων και δύο καταθέσεις, στην Ισπανία «εισβάλλουν» σε τοπικές τράπεζες και στην Ιταλία ανακάλυψαν υποθέσεις ξεπλύματος χρήματος από ντόπιους μεσίτες.

Η εξέταση Φαλτσιανί αναμένεται να προσδώσει νέα

σημαντικά στοιχεία στην έρευνα των εισαγγελικών Αρχών στην Ελλάδα.

Τον Ιούνιο, η ισπανική Αστυνομία εισήλθε στα κεντρικά γραφεία της ισπανικής τράπεζας Santander και παρέλαβε σωρεία εγγράφων.

Ογκώδη αρχεία επιπρόσθετων ονομάτων και στοιχείων που υποδηλώνουν αδικήματα φοροδιαφυγής, αστυνομικές «επιδρομές» σε τράπεζες, ποινικές διώξεις εναντίον επιφανών πολιτών και επιχειρηματιών για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος είναι μερικά από τα αποτελέσματα των συνεργασιών του Γαλλο-ιταλού δημιουργού της λίστας Λαγκάρντ Ερβέ Φαλτσιανί με τις Αρχές άλλων χωρών, όπως η Ελλάδα, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία κ.ά..

Η «Σημερινή» παρουσιάζει αναλυτικά σε άρθρο της πώς οι κυβερνήσεις των άλλων χωρών έχουν εκμεταλλευτεί προς όφελός τους την τεχνογνωσία και τις προσβάσεις του 44χρονου πληροφοριοδότη.

Keywords
Τυχαία Θέματα