Πορτογαλία: Καινοτόμες επιχειρήσεις με τεχνολογία διαστήματος (video)

Στην Πορτογαλία νεοσύστατες επιχειρήσεις αναπτύσσουν καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες, με τη χρήση της τεχνολογίας του διαστήματος.

Το καταφέρνουν μέσα από τη συμμετοχή τους σε ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα που κέρδισε το βραβείο Regiostars 2020 στην κατηγορία "Βιομηχανική μετάβαση για μια έξυπνη Ευρώπη”, και συγχρηματοδοτήθηκε από τα ταμεία της Πολιτικής Συνοχής. Το εν λόγω πρόγραμμα παρουσιάστηκε στο πλαίσιο

της εκπομπής του ΣΙΓΜΑ, “Κτίζοντας μία καλύτερη Ευρώπη”, με τον Κυριάκο Πενηνταέξ.

Πρόκειται για ετήσιο διαγωνισμό που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο της ανάδειξης καινοτόμων έργων, τα οποία χρηματοδοτούνται από την Ε.Ε.

Ερευνητής του προγράμματος δήλωσε πως το “ESA BIC ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ” είναι πρόγραμμα επώασης για νεοσύστατες επιχειρήσεις κάτω των πέντε ετών, οι οποίες επιθυμούν να πρωτοτυπήσουν με τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους, για να προσαρμόσουν ευκολότερα τα επιχειρηματικά τους μοντέλα στις ανάγκες των πελατών.

“Χρηματοδοτούμε τις επιχειρήσεις με 50 χιλιάδες ευρώ, μαζί με τεχνική και επιχειρηματική στήριξη, επιτρέποντας να παράξουν την πρωτοτυπία τους και να φθάσουν γρήγορα στους πελάτες και τους διεθνείς συνεργάτες. Οι νεοσύστατες επιχειρήσεις μπορούν να οφεληθούν από αυτή τη στήριξη, εάν χρησιμοποιούν κάποιου είδους διαστημική τεχνολογία ή δορυφορικά δεδομένα”.

Πρόσθεσε πως “πολλά προϊόντα και υπηρεσίες, βασισμένες στη διαστημική τεχνολογία, είναι ήδη σε καθημερινή χρήση.  To “ESA BIC ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ” είναι αφοσιωμένο στην μετάβαση σε αυτή την τεχνολογία διαφόρων τομέων, όπως η βελτιστοποίηση ανεμογεννητριών, η παρακολούθηση της ποιότητας του αέρα, επιτρέποντας καλύτερη διαχείριση των πόλεων ή ακόμη και του τουρισμού, βοηθώντας ασθενείς με Πάρκινσον, πολεμώντας τις δασικές πυρκαγιές, εντοπίζοντας αγνοούμενα κατοικίδια. Αποδέχεστε την πρόκληση να τονώσετε την επιχείρησή σας με τη βοήθεια του διαστήματος;”.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης:

Δώσε δύναμη στη φωνή σου! Η γνώμη σου μετρά

Πάρε μέρος στον διαγωνισμό φωτογραφίας «Η Ευρώπη μου!» που μόλις ξεκίνησε

Έχεις επισκεφτεί ένα από τα πιο κάτω μέρη; Τότε μπορείς να κερδίσεις ένα ταξίδι για δύο σε ένα ευρωπαϊκό προορισμό!

Καλοπαναγιώτης: Από την εγκατάλειψη, στην ανάπτυξη με χρηματοδότηση από την Πολιτική Συνοχής

Keywords
Τυχαία Θέματα