Πορεία διαμαρτυρίας στην κατεχόμενη Αμμόχωστο για την υπόθεση «Isias»

Πορεία με κεντρικό αίτημα την επιβολή αυστηρότερων ποινών στους ύποπτους για την κατάρρευση του ξενοδοχείου στο Αντίγιαμαν της Τουρκίας, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης, στη κατεχόμενη Αμμόχωστο. Τον προηγούμενο Φεβρουάριο, στα συντρίμμια του ξενοδοχείου έχασαν τη ζωή τους δεκάδες Τ/κ μαθητές και δάσκαλοι.

Σύμφωνα με τη «Γενί Ντουζέν», εκατοντάδες συμμετέχοντες συγκεντρώθηκαν μπροστά από το «τουρκικό κολλέγιο Μααρίφ» στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, κρατώντας πυρσούς για να συμβολίσουν το αίτημά τους για δικαιοσύνη. Το πλήθος φώτισε συλλογικά τη νύχτα σχηματίζοντας μπροστά από τις κάμερες

τη λέξη «δικαιοσύνη» με τους πυρσούς τους και δημιουργώντας μια οπτικά εντυπωσιακή σκηνή.

Στο δημοσίευμα υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα του Αντίγιαμαν, διατύπωσε κατηγορητήριο για «συνειδητή αμέλεια» κατά των υπόπτων για τον σεισμό. Ωστόσο, η απόφαση αυτή αντιμετώπισε αντιδράσεις από τις οικογένειες των θυμάτων, οι οποίοι θεωρούν ότι η κατηγορία θα έπρεπε να ήταν «ενδεχόμενη πρόθεση (για έγκλημα)», καθώς φοβούνται ότι αν κατηγορηθούν για αμέλεια μπορεί αν καταδικαστούν να απελευθερωθούν σε μόλις επτά χρόνια.

Ο Τζενκ Μουτλούγκιαλι, δημοσιογράφος της εφημερίδας «Γενί Ντουζέν», ο οποίος συμμετείχε στη χθεσινή πορεία, σε νέο άρθρο γνώμης γράφει ότι «μας λένε "ας πάνε στη φυλακή για 7, 8 χρόνια και ας βγουν". Όμως ο φόνος δεν μπορεί να συγκαλυφθεί. Υπάρχουν 35 ζωές που χάθηκαν εκεί».

Ο αρθρογράφος περιέγραψε την πρωτοφανή συναισθηματική ατμόσφαιρα που επικρατούσε κατά τη χθεσινή πορεία, γράφοντας ότι «δεν έχω ξαναδεί τέτοια συναισθηματική ατμόσφαιρα στη ζωή μου».

Η τουρκοκυπριακή κοινότητα εξέφρασε επίσης την υποστήριξή της στη διαμαρτυρία στην Αμμόχωστο μέσω διαφόρων μέσων κοινωνικής δικτύωσης, επιδεικνύοντας αλληλεγγύη στο αίτημα για δικαιοσύνη και απόδοση ευθυνών. 

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα