Πόποβιτς εναντίον NFL για το θέμα του ρατσισμού: "Είναι υποκριτές"

Ο Γκρεγκ Πόποβιτς πήρε για μία ακόμα φορά θέση στο θέμα του ρατσισμού, κατηγορώντας τον Κομισάριο του NFL και κάποιους ιδιοκτήτες ομάδων ότι είναι υποκριτές.

Ο Γκρεγκ Πόποβιτς συνεχίζει να μιλάει ανοιχτά για τον ρατσισμό και την αστυνομική βία, θέματα που έχουν αναδειχθεί ακόμα περισσότερο τις τελευταίες εβδομάδες λόγω της δολοφονίας του αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς. Αυτό ακριβώς έκανε και τώρα.

Μιλώντας στους "New York

Times", o τεχνικός των Σπερς κλήθηκε μεταξύ άλλων να σχολιάσει τις κινήσεις του NFL - μίας ακόμα λίγκας που η πλειοψηφία των παικτών είναι αφροαμερικανοί - εναντίον του ρατσισμού και συγκεκριμένα μία ανακοίνωση που είχε εκδοθεί, στην οποία τονίστηκε ότι η λίγκα άργησε να πάρει μέτρα, αλλά δεν αναφέρθηκε ποτέ το όνομα του Κόλιν Καπέρνικ. Του παίκτη δηλαδή που πρακτικά εξορίστηκε από το NFL επειδή πριν μερικά χρόνια γονάτιζε κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου για να διαμαρτυρηθεί για την αστυνομική βία σε βάρος των αφροαμερικανών.

Ο Πόποβιτς λοιπόν δεν μάσησε τα λόγια του, λέγοντας: "Ένας έξυπνος άνθρωπος διοικεί το NFL (σ.σ ο Κομισάριος της λίγκας, Ρότζερ Γκούντγουελ), αλλά δεν κατάλαβε την διαφορά ανάμεσα στην στη σημαία και τι κάνει σπουδαία αυτή την χώρα: Τους ανθρώπους που πάλεψαν για να δώσουν το δικαίωμα στον Καπέρνικ να μπορεί να γονατίσει ζητώντας δικαιοσύνη.

Η σημαία δεν έχει σχέση με την κίνηση. Είναι απλώς ένα σύμβολο που οι άνθρωποι χρησιμοποιούν για πολιτικούς λόγους, όπως ο Τσέινι κάποτε στον πόλεμο του Ιράκ. Ο Γκόλντγουελ φοβήθηκε όταν ο Τραμπ μίλησε για το θέμα με τους παίκτες που γονάτισαν και αναδιπλώθηκε".

Κλείνοντας μάλιστα ο Πόποβιτς αναφέρθηκε και στους ιδιοκτήτες ομάδων του NFL όπως ο Τζέρι Τζόουνς των Ντάλας Κάουμποϊς και ο Ρόμπερτ Κραφτ των Νιου Ίνγκλαντ Πάτριοτς, οι οποίοι χρηματοδότησαν την καμπάνια του Τραμπ, τονίζοντας: "Είναι υποκριτικό αυτό. Είναι ασυνεπές. Δεν έχει λογική. Ο κόσμος δεν είναι τυφλός. Μετά από αυτό πηγαίνεις στους υπαλλήλους σου και μιλάς για αδικίες που συμβαίνουν, για την δημοκρατία και πώς να διαμαρτυρηθούν; Δεν το καταλαβαίνω. Νομίζω ότι έβαλαν τους εαυτούς τους σε μία περίεργη θέση".

Πηγή: sport24.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα