«Πονοκέφαλος» για τις απειλές κατά του Σάββα Βέργα

Επιβεβαιώνει τις απειλές κατά της ζωής του Σάββα Βέργα, η Νομική Υπηρεσία η οποία παράλληλα ξεκαθαρίζει ότι η κράτηση του εκτός Κεντρικών Φυλακών, δεν αποτελεί προνομιακή μεταχείριση.

Ο Σάββας Βέργας φέρεται να κατήγγειλε ότι θα τον δηλητηρίαζαν στις φυλακές εάν μαρτυρούσε.

Νωρίς το πρωί, Κώστας Κληρίδης, Ρίκκος Ερωτοκρίτου και Ιωνάς Νικολάου, τα είπαν κατ' ιδίαν για τους λόγους που οδήγησαν την Νομική Υπηρεσία να εντάξει τον Σάββα Βέργα στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων και να κρατηθεί εκτός Κεντρικών Φυλακών.

Μετά την ολοκλήρωση

της συνάντησης η νομική υπηρεσία εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ξεκαθαρίζει ότι η απόφαση να κρατηθεί εκτός Κεντρικών Φυλακών ο Σάββας Βέργας δεν αποτελεί προνομιακή μεταχείριση και δύναται να επανεξεταστεί οποιαδήποτε στιγμή.

Παράλληλα επιβεβαιώνει τις απειλές που δέχθηκε ο Σάββας Βέργας, με αποτέλεσμα να υποβάλει αίτημα ένταξης στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων. Ο τέως δήμαρχος φέρεται να κατήγγειλε ότι θα τον δηλητηρίαζαν στις φυλακές εάν μαρτυρούσε εναντίον συγκατηγορούμενου του.

«Στις 22.1.15 με επιστολή της η Αστυνομία, που υπογράφεται από τον Βοηθό Αρχηγό Αστυνομίας προς το Γενικό Εισαγγελέα, πληροφορούσε για το γεγονός ότι στις 19.1.15 ο Σάββας Βέργας κατήγγειλε στο ΤΑΕ Αρχηγείου ότι στις 3.1.15 δέχθηκε απειλές από συγκεκριμένο πολίτη από τη Χλώρακα Πάφου για τα όσα γνώριζε και θα κατέθετε, για την υπόθεση του ΣΑΠΑ εναντίον συγκατηγορούμενου του. Στην ίδια επιστολή, πληροφορείτο επίσης η Νομική Υπηρεσία ότι ο συγκεκριμένος πολίτης είχε ήδη κατηγορηθεί γραπτώς για τα αδικήματα της απειλής και παρέμβασης σε δικαστική διαδικασία», αναφέρει χαρακτηριστικά σχετική ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας.

Καθόλου πειστικές και αντιφατικές οι δικαιολογίες του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, λέγει το ΑΚΕΛ.

Την απόφαση της Νομικής Υπηρεσίας επέκρινε και η Συμμαχία Πολιτών δια του προέδρου της Γιώργου Λιλλήκα.

«Θεωρούμε ότι ο μάρτυρας κατηγορίας δεν θα πρέπει να μένει ατιμώρητος για τα δικά του αδικήματα, αλλά η μαρτυρία του να λογίζεται ως μετριαστικός παράγοντας στην ποινή που θα πρέπει να του επιβληθεί», είπε χαρακτηριστικά.

Στο μεταξύ, στις 18 Φεβρουαρίου, στις 9.30 το πρωί, το μόνιμο κακουργιοδικείο που θα συνεδριάσει στην Πάφο, θα επιβάλει ποινή στους Σάββα Βέργα και Ευτύχιο Μαληκκίδη. Κατά τη σημερινή διαδικασία, ο συνήγορος υπεράσπισης του Ευτύχιου Μαληκκίδη, αγόρευσε για μετριασμό της ποινής του.

Keywords
Τυχαία Θέματα