Πολύτιμες συμβουλές σε κυπριακές νεοφυείς επιχειρήσεις

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου (Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων) σε συνεργασία με την Υπάτη Αρμοστεία του Ηνωμένου Βασιλείου στη Λευκωσία διοργάνωσαν «Masterclass» με την Βρετανίδα εμπειρογνώμονα και μέντορα Paola Cuneo. Το «Masterclass» είχε ως θέμα την επιχειρηματικότητα μέσα από τις στοχευμένες δράσεις του Ηνωμένου Βασίλειου και το παρακολούθησαν φοιτητές, καθηγητές και πολλοί νέοι επιχειρηματίες.

Η κ. Paola Cuneo εξήγησε πώς λειτουργεί το βρετανικό επιχειρηματικό οικοσύστημα καθώς και το Sirius (πρόγραμμα από 60 start-ups

από διεθνείς ιδρυτές) ενώ επεσήμανε τα συχνότερα λάθη που κάνουν οι ιδρυτές νεοφυών επιχειρήσεων. Συμβούλεψε τους κύπριους επιχειρηματίες να εργάζονται πολύ σκληρά αφού “ό, τι αξίζει δεν είναι εύκολο”. Τους κάλεσε να κάνουν χρήση της κοινής λογικής και να απαντούν στο ερώτημα: “ποίο μεγάλο πρόβλημα καλείται να επιλύσει η νέα επιχείρηση”; Ένα από τα πλεονεκτήματα των μικρών start-ups ανέφερε η κ. Cuneo είναι η ελαστικότητα στην αντίδραση. Είπε χαρακτηριστικά: “να είστε έτοιμοι να αλλάξετε την ιδέα σας, εάν δείτε ότι δεν προχωρά”.

Στο χαιρετισμό της η κ. Ειρένα Γεωργιάδου, Πρόεδρος της Ελληνικής Τράπεζας σημείωσε πως η προώθηση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας είναι μονόδρομος μιας και είναι πρόδηλο πως το οικονομικό μοντέλο της Κύπρου έχει αποτύχει. «Αν υπάρχει ένα μάθημα που μάθαμε απ’ όσα έχουμε περάσει είναι πως δεν μπορούμε να επιστρέψουμε στις συνήθεις πρακτικές του παρελθόντος. Πρέπει και οφείλουμε να αλλάξουμε!». Η κ. Γεωργιάδου τόνισε ότι «έχουμε καθήκον να επενδύσουμε στο μέλλον, στη νέα γενιά, στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα» και υπογράμμισε ότι «μόνο έτσι θα μπορέσουμε να αναπτυχθούμε και να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας, ειδικότερα για τους νέους».

Στο χαιρετισμό της, η κ. Lynda Burns, Αναπληρωτής Ύπατη Αρμοστής εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη συνεργασία με την καινοτόμα πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. «Πάντοτε αναζητούμε τρόπους για περαιτέρω συνεργασία με την Κύπρο, ανταλλαγή εμπειρογνωμοσύνης και ιδεών προς όφελος και των δύο χωρών με στόχο την οικονομική ανάπτυξη και την ενίσχυση του επιχειρηματικού οικοσυστήματος», ανέφερε η κ. Burns.

Χαιρετισμούς στη εκδήλωση απηύθυναν επίσης: ο καθηγητής Κώστας Γουλιάμος, πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και ο Δρ Γιώργος Μπούστρας, Κοσμήτορας της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού προγράμματος ΜΒΑ προσφέρει το πρωτοποριακό πρόγραμμα «How to build a start up». Στο πλαίσιο του προγράμματος έχουν προσφερθεί δωρεάν θέσεις συμμετοχής σε ανέργους πτυχιούχους.

Λεζάντα: Από αριστερά, ο Δρ Γιώργος Μπούστρας, Κοσμήτορας της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων Ιωάννης Γρηγορίου του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, η κ. Ειρένα Γεωργιάδου, Πρόεδρος της Ελληνικής Τράπεζας, η κ. Paola Cuneo, ο καθηγητής Κώστας Γουλιάμος, πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και η κ. Lynda Burns, Αναπληρωτής Ύπατη Αρμοστής του Ηνωμένου Βασιλείου στην Κύπρο

Keywords
Τυχαία Θέματα