16 νεκροί και 8 αγνοούμενοι από το ναυάγιο στο Φαρμακονήσι

Χωρίς αποτέλεσμα παραμένουν οι έρευνες που διεξάγονται για εντοπισμό των εναπομείναντων 8 αγνοουμένων ναυαγών μεταναστών όταν ξύλινο σκάφος, που μετέφερε μετανάστες, βυθίστηκε χθες, βορειονατολικά του Φαρμακονησίου στην Ελλάδα.

Τις σορούς τεσσάρων ακόμα ατόμων(ενός βρέφους-μίας γυναίκας και δύο ανδρών) ανέσυραν από τη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά του Φαρμακονησίου, στελέχη του λιμενικού μετά το χθεσινό πολύνεκρο ναυάγιο ξύλινου σκάφους που μετέφερε περίπου 50 μετανάστες.

Συνολικά οι νεκροί

ανήλθαν στους 16 (6 παιδιά, ένα βρέφος, τρεις γυναίκες και έξι άνδρες) ενώ οι έρευνες από πλωτά του λιμενικού και σκάφος της frontex συνεχίζονται, καθώς, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των διασωθέντων μεταναστών, αγνοούνται ακόμα 8 άτομα.

Οι 26 διασωθέντες του ναυαγίου φιλοξενούνται προσωρινά στη Λέρο.

Πολλοί από τους επιβαίνοντες αγνοούνται ενώ άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό τους.

Στις έρευνες που ξεκίνησαν εκ νέου σήμερα με το πρώτο φως της ημέρας, συμμετέχουν τρία πλωτά του λιμενικού, σκάφος της frontex και ελικόπτερο super puma.

Επίσης δύο μικρά κορίτσια που είχαν διασωθεί από το ναυάγιο και νοσηλεύονταν σε νοσοκομείο της Σάμου με συμπτώματα υποθερμίας μεταφέρθηκαν λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης τους, σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Πηγή - ΑΠΕ/ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα