Πολλές οι πληγές στην Ειδική Εκπαίδευση (vid)

Την ερχόμενη εβδομάδα αποδεσμεύει κονδύλι το Υπουργικό Συμβούλιο για την πρόσληψη συνοδών παιδιών σε σχολεία.

Κι αυτό, αφότου ο κόμπος έφτασε στο χτένι και οι γονείς έλυσαν τη σιωπή τους, αποκαλύπτοντας πράματα και θάματα.

Έχουν και παιδιά τα οποία έχουν αποκλειστεί από την ενιαία εκπαίδευση προφανώς γιατί δεν έχουν συνοδούς να τα συνοδεύσουν στις τάξεις.

Η διαδικασία για καταγραφή των αναγκών θα έπρεπε να άρχιζε τον Μάρτιο, και το όλο ζήτημα να κλείνει τέλος Ιουνίου.

Σήμερα έχουμε 20 Σεπτεμβρίου και το θέμα είναι ακόμη ανοιχτό.

Ο Υπουργός μας θέλει ως αύριο το πρωί να τον ενημερώσουμε παγκύπρια για τις ανάγκες σε νέους σχολικούς συνοδούς... Δεν έπρεπε από τον Μάρτιο; Βεβαίως..», ανέφερε η Γεωργία Κούμα.

Το ΥΠΠ αναγνωρίζοντας τα προβλήματα που προκύπτουν βρίσκεται σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για περαιτέρω αύξηση των θέσεων σχολικών βοηθών/συνοδών των παιδιών με ειδικές ανάγκες.Το θέμα θα συζητηθεί εκτάκτως στο Υπουργικό, την προσεχή Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου.

Επίσης, σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών, μελετάται το ενδεχόμενο έγκρισης 20 νέων θέσεων Εκπαιδευτικών Ψυχολόγων, οι οποίοι θα ενισχύσουν το έργο της Υπηρεσίας Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας.

Ακόμα κι εκεί που βρέθηκαν λύσεις όμως, νέα προβλήματα γεννήθηκαν.

"Με παρεμβάσεις εδώ και δέκα μέρες μπορέσαμε να καταργήσουμε συμπλεγματοποίηση στην οποία εμπλέκονταν παιδιά με ειδικές ανάγκες, ώστε ο εκπαιδευτικός να μπορέσει να αφιερώσει χρόνο... να έχω δυο τμήματα συν τρία άτομα με ειδικές ανάγκες σε μια ομάδα... που φτάνουν τα 45';

Αναιρέσαμε την απόφαση, έγινε διορισμός και η συνοδός είναι με άδεια μητρότητας.Εύλογα διερωτάται κανείς: τί κάνουν οι αρμόδιοι; Αυτά τα ξέρει ο Υπουργός;Υπάρχει θέμα καπετανάτων στο Υπουργείο», ανέφερε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Παιδιών με Σύνδρομο down.

Keywords
Τυχαία Θέματα