Πολλαπλά τα οφέλη, μεγαλώνουν οι απαιτήσεις

Ούτε και ο ίδιος ο Πάμπος Χριστοδούλου δεν περίμενε τόσο εύκολη επιστροφή στις νίκες για την ομάδα του. Η ΑΕΛ ήταν ουσιαστική το Σάββατο, αξιοποίησε τις ευκαιρίες της και πήρε την πιο εύκολη φετινή της νίκη στο πρωτάθλημα. Η λεμεσιανή ομάδα καθάρισε την υπόθεση τρίποντο μέχρι το 14ο λεπτό, αφού προηγήθηκε με 2-0 και δεν υπήρχε δρόμος επιστροφής για τη Σαλαμίνα. Μέσα σε τέσσερα λεπτά με τα γκολ των Αρουαμπαρένα και Σιέλη η ΑΕΛ

επέστρεψε στις επιτυχίες και συνεχίζει στα ψηλά της βαθμολογίας.

Η ΑΕΛ ξεκίνησε το σερί των τριών αγώνων στο Τσίρειο με νίκη και βλέπει με μεγάλη αισιοδοξία τη συνέχεια. Να μην ξεχνάμε ότι ακολουθούν ακόμα δύο συνεχόμενοι αγώνες στην έδρα της, αρχικά την Κυριακή με τον Άρη και στη συνέχεια με την ΑΕΖ. Δύο παιχνίδια, στα οποία η λεμεσιανή ομάδα έχει ως μοναδικό στόχο τους έξι βαθμούς, που θα της δώσουν ακόμα μεγαλύτερη ώθηση για τη συνέχεια και τα ντέρμπι που την περιμένουν αμέσως μετά. Πλέον με την εικόνα που βγάζει η ομάδα, οι απαιτήσεις του κόσμου μεγαλώνουν, αφού υπάρχουν οι δυνατότητες για κάτι καλό.

Ο Πάμπος Χριστοδούλου μετά το τέλος του αγώνα παραδέχθηκε ότι η ομάδα του ήταν και τυχερή, αφού σκόραρε στις δύο πρώτες φάσεις που δημιούργησε. Όμως από κει και πέρα η άψογη αμυντική της λειτουργία ανέλαβε δράση, με αποτέλεσμα η εστία του Ρόμο να απειληθεί μόνο μια φορά, με τον Βενεζουελάνο κίπερ να σταματά τον Μαάτσι. Σίγουρα ο τεχνικός της ΑΕΛ θα πρέπει να νιώθει πολύ ικανοποιημένος, αφού σε ένα ακόμα παιχνίδι η ομάδα του αρίστευσε αμυντικά, ενώ σημείωσε και τρία τέρματα. Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι η ΑΕΛ κράτησε για πέμπτο παιχνίδι στο πρωτάθλημα ανέπαφη την εστία της, όπως επίσης και το ότι οι «κίτρινοι» μετά από επτά αγωνιστικές είναι μαζί με τον ΑΠΟΕΛ και την ΑΕΚ οι αήττητες ομάδες του πρωταθλήματος.

Ο Αρουραμπαρένα...
Μεγάλος πρωταγωνιστής της ΑΕΛ ήταν ο Μιγκέλ Αρουαμπαρένα. Ο Βάσκος επιθετικός σημείωσε δύο γκολ (έφθασε τα τρία στο πρωτάθλημα) στην πρώτη του παρουσία στο αρχικό σχήμα και έδειξε ότι είναι ένας επιθετικός που έλειπε από την ομάδα του Πάμπου Χριστοδούλου. Σωστές τοποθετήσεις στην περιοχή, σπάζει την μπάλα στους συμπαίκτες του όταν την υποδέχεται, έχει την εμπειρία για να διαβάζει τις φάσεις. Με την παρουσία του πρώην αρχηγού της Έιμπαρ στην ενδεκάδα, η ΑΕΛ γίνεται πιο δυνατή μπροστά, αφού ο Βάσκος δείχνει να έχει την ικανότητα να ηγηθεί της γραμμής κρούσης της ομάδας.

Επίσης για πρώτη φορά βασικός ήταν και ο Έλβις Παπάνκο. Όμως η παρουσία του διεθνούς με το Πράσινο Ακρωτήρι ποδοσφαιριστή ήταν μάλλον προϊόν τύχης. Και αυτό γιατί ο Γεωργιάδης, που ήταν η αρχική επιλογή του κ. Χριστοδούλου για να ξεκινήσει, ένιωσε ενοχλήσεις στην τελευταία προπόνηση. Ήταν κανονικά στον πάγκο, όμως ο προπονητής του αποφάσισε να μην ρισκάρει και για αυτό έδωσε φανέλα βασικού για πρώτη φορά στον Παπάνκο.

Πλέον η προσοχή όλων στην ΑΕΛ στρέφεται στον αγώνα με τον Άρη την Κυριακή. Η τεχνική ηγεσία της λεμεσιανής ομάδας θα έχει μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να δει τους «πράσινους» σήμερα στη Λάρνακα, και σιγά-σιγά θα αρχίσει να καταστρώνει τα πλάνα της για το πώς θα τους αντιμετωπίσει, έτσι ώστε η ΑΕΛ να πάρει ακόμα ένα τρίποντο.

Keywords
Τυχαία Θέματα