Πολλά τα σενάρια για τους νέους Δήμους -Πού διαφωνούν οι πολιτικές δυνάμεις

Τον τελικό αριθμό των νέων Δήμων θα καθορίσουν οι συνενώσεις.

Στην Επαρχία Αμμοχώστου ήταν το σημείο που πυροδότησε τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.

Κατά τη συζήτηση, καταγράφηκε η πλειοψηφική τάση για δημιουργία δύο δήμων στην περιοχή. Τον πρώτο Δήμο θα αποτελούν η Αγία Νάπα, η Σωτήρα, το Λιοπέτρι, το Αυγόρου και η Άχνα, ενώ ο δεύτερος δήμος θα αποτελείται από το Παραλίμνι, τη Δερύνεια, το Φρέναρος και την Αχερίτου.

Σενάριο, με το οποίο συμφώνησαν ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ,

διαφώνησε ωστόσο το ΑΚΕΛ, με τον βουλευτή Άριστο Δαμιανού να αναφέρει χαρακτηριστικά, ότι «η ένταξη της Δερύνειας στο Παραλίμνι είναι αιτία πολέμου».

Υπενθυμίζουμε ότι το ΑΚΕΛ εμμένει στη δημιουργία 3 Δήμων στην επαρχία Αμμοχώστου –όπως προνοεί και το νομοσχέδιο με αυτόνομο το Παραλίμνι.

Ανοικτά ζητήματα υπάρχουν και στις υπόλοιπες Επαρχίες. Στη Λευκωσία ως εκκρεμότητα παραμένει το ζήτημα του Στροβόλου, ο οποίος, είτε θα παραμείνει αυτόνομος, είτε θα συνενωθεί με Λευκωσία ή με Λακατάμια.

Άγνωστο το τι μέλλει γενέσθαι και με την Αγλαντζιά. Η τροπολογία του ΑΚΕΛ που προνοεί τη συνένωσή της με τα Λατσιά και το Γέρι και έτσι θα προκύψει ο Δήμος Αθαλάσσας, φαίνεται να μην έπεισε την Επιτροπή Εσωτερικών.  

Στη Λάρνακα, η πλειοψηφική τάση της επιτροπής τάχθηκε υπέρ της τροπολογίας του ΔΗΣΥ για να μη συνενωθεί η Αραδίππου με τον Δήμο Λάρνακας, ενώ μικρο - διαφωνείες υπάρχουν και σε Λεμεσό και Πάφο.

Keywords
Τυχαία Θέματα