Πολλά αθλητικά γεγονότα στη Λάρνακα

Η Λάρνακα ακόμα μια χρόνια πρωτοπορεί στον τομέα του Αθλητισμού και προχωρά και φέτος, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, στη διοργάνωση μεγάλων αθλητικών γεγονότων. Οι επόμενοι μήνες Σεπτέμβριος και Οκτώβριος είναι γεμάτοι από αθλητικά γεγονότα, μεταξύ άλλων το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Beach Volley U20, το Cyprus Rally και τον μαραθώνιο κολύμβησης ανοικτής θαλάσσης.

Σε

δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Λουρουτζιάτης τόνισε πως «φέτος η πόλη μας θα διοργανώσει δύο Παγκόσμια Πρωταθλήματα Beach Volley, ένα Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Beach Volley και άλλες παγκόσμιες αθλητικές διοργανώσεις, με αποτέλεσμα να καθιερωθεί στον παγκόσμιο χάρτη των μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων».

Πρόσθεσε επισης ότι ο Δήμος Λάρνακας «στοχεύει στον αθλητικό τουρισμό, προσανατολιζόμενος στην ανάπτυξη του ποιοτικού τουριστικού προϊόντος και ταυτόχρονα, επενδύοντας στους νέους, ευελπιστούμε σε μακροχρόνια οικονομικά οφέλη, τα οποία απορρέουν από τέτοιου είδους αθλητικές διοργανώσεις».

Σε αναφορά του για τις διοργανώσεις που θα διεξαχθούν τον Σεπτέμβριο στη πόλη του Ζήνωνα, ο κύριος Λουρουτζιάτης ανάφερε ότι «από τις 2 μέχρι τις 5 του μήνα θα διεξαχθεί στην παραλία των Φοινικούδων το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πετόσφαιρας κάτω των 20 χρονών. Το Πρωτάθλημα, στο οποίο θα αγωνιστούν 64 ευρωπαϊκές ομάδες ανδρών και γυναικών από 32 χώρες, διοργανώνεται από την Κυπριακή Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης - ΚΟΠΕ με τη συνεργασία του Δήμου Λάρνακας και τη στήριξη του ΚΟΑ». Στις αθλητικές εγκαταστάσεις στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων – CYTA BEACH COURTS, όπου βρίσκεται το κεντρικό, άλλα τρία αγωνιστικά και δύο προπονητικά γήπεδα, θα διεξαχθούν οι αγώνες.

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού
Από 7 μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου ο Δήμος Λάρνακας «θα διοργανώσει την 1η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού, με εθνικό συντονιστή τον ΚΟΑ, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Αθλητισμού και τοπικούς αθλητικούς φορείς. Στόχος της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας είναι η αύξηση της συμμετοχής των Ευρωπαίων πολιτών στη φυσική δραστηριότητα και στον αθλητισμό, με τη συγκεκριμένη δράση να πραγματοποιείται ταυτόχρονα σε όλη την Ευρώπη. Το διάστημα 7 – 30 Σεπτεμβρίου αναμένεται να διεξαχθούν πέραν των 15 αθλητικών εκδηλώσεων».

Cyprus Rally 2015
Ο κ. Λουρουτζιάτης, στη συνέχεια, δήλωσε ότι «από τις 25 μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το Cyprus Rally 2015. Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί το απόγευμα της Παρασκευής 25 Σεπτεμβρίου από την κεντρική εξέδρα εκδηλώσεων που βρίσκεται στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων. Από νωρίς το απόγευμα της 25ης Σεπτεμβρίου θα βρίσκονται σταθμευμένα στην Πλατεία Ευρώπης όλα τα αγωνιστικά αυτοκίνητα, τα οποία θα αναμένουν την εκκίνηση». Και ο κόσμος «θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά και να θαυμάσει αγωνιστικά αυτοκίνητα, να μιλήσει αλλά και να φωτογραφηθεί με τους διεθνείς οδηγούς και τις υποστηρικτικές τους ομάδες. Το Σάββατο και την Κυριακή θα διεξαχθεί το αγωνιστικό μέρος του Ράλλυ, ενώ ο τερματισμός θα γίνει την Κυριακή το απόγευμα στην παραλία των Φοινικούδων.

Θαλάσσια σπορ
Ο Δήμαρχος Λάρνακας είπε επίσης ότι «στις 3 και 4 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί ο μαραθώνιος κολύμβησης ανοικτής θάλασσας, που ουσιαστικά είναι το τελευταίο σκέλος του Κυπέλλου Μαραθώνιου Κολύμβησης Ανοικτής Θάλασσας του 2015. Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία διοργανώνει κάθε χρόνο έξι αγώνες κυπέλλων, στους οποίους λαμβάνει μέρος όλη η αφρόκρεμα του αθλήματος από την Ευρώπη. Το επίπεδο θα είναι πολύ υψηλό, γι’ αυτό και στη διοργάνωση δηλώνουν μέρος αθλητές που διαπρέπουν και κατακτούν μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Επίσης «η Κύπρος θα διοργανώσει για δεύτερη φορά (η πρώτη ήταν το 2011) το Μεσογειακό Κύπελλο (COMEN CUP) και τον 11ο Διεθνή Μαραθώνιο Ανοικτής Θάλασσας. Η ευθύνη αλλά και η υποχρέωση που αναλαμβάνει η Ομοσπονδία Κολύμβησης είναι πολύ μεγάλη, ωστόσο, στηριζόμενη στην εμπειρία αλλά και τη βοήθεια που έχει από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία και τον Δήμο Λάρνακας, θεωρείται δεδομένο ότι θα διοργανώσει με επιτυχία κι αυτούς τους αθλητικούς αγώνες».

Τέλος, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, έτσι και φέτος θα διεξαχθούν τον Οκτώβριο οι καθιερωμένοι Ιστιοπλοϊκοί Αγώνες Larnaka Cyprus - Israel Regatta.

Keywords
Τυχαία Θέματα