Πολιτογραφήσεις/Ανάλυση: Οι «μαυρισμένες σελίδες» και τα επόμενα βήματα

Στο Πρωτοσέλιδο φιλοξενήθηκε ο νομικός Σίμος Αγγελίδης, ένα 24ωρο μετά την δημοσιοποίηση του πορίσματος Νικολάτου για τις πολιτογραφήσεις.

Ο νομικός είπε ότι «ο κόσμος αναμένει έμπρακτη δίωξη και όχι λεκτική ανάληψη ευθυνών. Ο δρόμος πλέον είναι στα Δικαστήρια». Ο κ.Αγγελίδης έκανε λόγο για ένα συστημικό πρόβλημα που υποδεικνύετο από έξω. «Το κράτος επέλεξε είτε να ολιγωρήσει είτε να κλείσει τα’ αυτιά», σημείωσε.

Διαβάστε επίσης: Τι εντοπίζει για Γενικό Ελεγκτή το πόρισμα της Ερευνητικής

Αναφορικά με το θέμα των «ίσων αποστάσεων» της Επιτροπής ο κ.Αγγελίδης έκανε αναφορά στο

ιστορικό, δηλαδή στην απόφαση, μεταξύ άλλων, να μην δημοσιοποιηθεί το πόρισμα και μετά από αντιδράσεις επιλέγηκε να δημοσιοποιηθεί. «Εξαφανίστηκαν σελίδες με στοιχεία. Φαίνεται να υπάρχει εμπλοκή σε ανώτερο και ανώτατο επίπεδο. Δεν μπορεί να υπάρξει επαρκής έλεγχος από τη στιγμή που υπάρχουν μαυρισμένες σελίδες», είπε ο κ.Αγγελιδης.

Διαβάστε επίσης: Πολιτογραφήσεις: Σε ποιους καταλογίζει ενδεχόμενες ευθύνες το πόρισμα

«Ο Γενικός Εισαγγελέας βρίσκεται μπροστά από μια δυνατότητα αντί να πούμε «τίτλοι τέλους» στο πόρισμα, να δείξει ότι το Κράτος είναι αποφασισμένο να αποδώσει ευθύνες και ότι ουδείς είναι υπεράνω νόμου. Να αποδώσει ευθύνες και να διώξει μέχρι τέλους άτομα εκεί όπου υπάρχει δυνατότητα».

Για το θέμα των «ενδεχόμενων ευθυνών» ο κ.Αγγελίδης είπε ότι αυτό σημαίνει ότι δεν ήταν μέσα στα όρια της επιτροπής να καταλήξει κάπου συγκεκριμένα. «Δείχνει πού πρέπει να προχωρήσει η Κυβέρνηση, τις ενέργειες δηλαδή που πρέπει να ακολουθηθούν από Υπουργεία, ΜΟΚΑΣ, Αστυνομία. Εξηγεί τι θα πρέπει να πράξει το κάθε αρμόδιο τμήμα».

«Η έκθεση γράφει από μόνη της «δύναται να ξεκινήσει». Λέει δηλαδή ότι υπάρχουν στοιχεία για να αρχίσει η στοιχειοθέτηση της υπόθεσης», κατέληξε ο νομικός.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΠολιτογραφήσειςΑνάλυση,politografiseisanalysi