«Πολίτης της ΤΔΒΚ» και ο εμπνευστής του δόγματος της Γαλάζιας Πατρίδας

Η Avrupa (10.04.24)  γράφει στην στήλη των παραπολιτικών «Ο ήρωας της ημέρας», ότι «πολίτης της ΤΔΒΚ» και ο εμπνευστής του δόγματος της Γαλάζιας Πατρίδας, Τζιχάτ Γιαϊτζί (Cihat Yaycı).

Σύμφωνα με ανασκόπηση του T/k Τύπου από το ΓΤΠ, η εφημερίδα αναφέρει πωε το όνομα του Γιαϊτζί αναφέρεται στην λίστα που είχε δημοσιεύσει κατά λάθος σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο Φικρί Ατάογλου, ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος και περιείχε ονόματα που είχαν προταθεί για να πάρουν την «υπηκοότητα» του καθεστώτος. Σημειώνοντας ότι ο Γιαϊτζί δεν ζει στα κατεχόμενα, το δημοσίευμα αναφέρει: 

«[…]

Ο ναύαρχος της ‘γαλάζιας πατρίδας’... Οι υποθέσεις ιθαγένειας δεν μπορούν να γίνουν με νόμο, γιατί η ΤΔΒΚ δεν είναι νομικό καθεστώς, είναι κατοχικό καθεστώς... Όχι, θα μείνει για 5-10 χρόνια και θα πάρει υπηκοότητα! Ο Γιαϊτζί, ένας από τους εύχρηστους ναυάρχους του Ερντογάν που έρχεται στην Κύπρο λίγες μέρες το χρόνο, είναι τώρα πολίτης της ΤΔΒΚ».

Εξάλλου σε άρθρο στην εφημερίδα,  ο Αζίζ Σαχ κάτω από τον τίτλο: « Ο Ναύαρχος Γιαϊτζί είναι πλέον πολίτης της ΤΔΒΚ», γράφει ότι στην λίστα που κατά λάθος μοιράστηκε ο Ατάογλου περιλαμβάνονται 29 άτομα, αλλά στην λίστα που ενέκρινε το «υπουργικό συμβούλιο» για παραχώρηση υπηκοοτήτων, περιλαμβάνονται 59 άτομα.

«Από την λίστα του Ατάογλου υπολείπονται 29 άτομα», τονίζει και καταγράφει ποιοι πολιτικοί ζήτησαν την παραχώρηση «υπηκοοτήτων» σύμφωνα με τη λίστα αυτή.

«Το καλό με τη λίστα είναι ότι ο κ. Φικρί έχει γράψει έναν προς έναν ποιος  παρήγγειλε τις υπηκοότητες.
20 άτομα που διέταξε ο ‘υπουργός’
1 άτομο ο Ογκούν Αμτζάογλου.
1 άτομο ο Μπιράι Χαμζάογλουλαρι.
1 άτομο ο Τεμπερρουκέν Ουλουτσάι.
3 άτομα από τον  Φικρί Ατάογλου.
3 άτομα από τον  Ερχάν Αρικλί.
Ποιος παρήγγειλε τα υπόλοιπα 30 άτομα; Αυτό αναρωτιέμαι!», σημειώνει.
(ΚΣ)
 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πολίτης, ΤΔΒΚ, Γαλάζιας Πατρίδας,politis, tdvk, galazias patridas