Πολιτικές σκοπιμότητες για τον διορισμό κατόχου «πτυχίων» στο ΠΚ (ΒΙΝΤΕΟ)

Πολιτικές σκοπιμότητες αποκαλύπτονται πίσω από την προώθηση της υποψηφιότητας κατόχου τίτλων σπουδών από τα κατεχόμενα για διορισμό στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Η αντιπρόεδρος του συμβουλίου του Δημοσίου Πανεπιστημίου, Ανδρούλλα Βασιλείου, με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής, τείνει να ανάγει την πρόσληψη μιας Τ/κ, χωρίς αναγνωρισμένους τίτλους σπουδών στο κρατικό πανεπιστήμιο, στη θέση του Λέκτορα, σε πολιτικό θέμα,  αφήνοντας εμμέσως, πλην σαφώς να νοηθεί ότι θα πρέπει να περάσει ένας τέτοιος διορισμός για να μην χαλάσει

το δήθεν καλό κλίμα στο Κυπριακό.

Διαβάστε ακόμη: Εξετάζει τον διορισμό κατόχου «τίτλων σπουδών» από τα κατεχόμενα το ΠΚ

Η αντιπρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Κύπρου στην ανάρτησή της σχολίαζε την δημοσίευση ενός άλλου χρήστη που εξ αφορμής της αποκάλυψης του ΣΙΓΜΑ, διερωτόταν εάν είναι ορθή η λογική της μη αναγνώρισης των λεγόμενων τίτλων σπουδών από πανεπιστήμια των κατεχομένων.

Στρουθοκαμηλισμός….. ίσως αυτή η απόφαση να μας στοιχίσει πολιτικά ιδιαίτερα εν όψει των προσπαθειών για επανέναρξη των συνομιλιών. Ίδωμεν ! https://t.co/PfQ8LkDZj2

— Androulla Vassiliou (@VassiliouEU) March 27, 2024

Σε κάθε περίπτωση μέλη της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής καλούν το Πανεπιστήμιο Κύπρου σε συμμόρφωση με την νομοθεσία της Κ.Δ.

Ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας, Χρύσανθος Σαββίδης σε δηλώσεις τους ανέφερε, «πως μπορείς να πας διδακτορικό όταν ο προπτυχιακός σου τίτλος δεν αναγνωρίζεται από την Κυπριακή Δημοκρατία; Άρα αφού δεν έχεις αναγνωρισμένο προπτυχιακό πως βρέθηκες με διδακτορικό; Αλλά αυτά είναι θέματα τα οποία απασχολούν το πανεπιστημίων Κύπρου είναι σήματα κενά τα οποία έχουν διαπιστώσει μέσα από τις αντιθέσεις και του γενικού ελεγκτή και της Δημοκρατίας. Είναι θέματα στα οποία πρέπει να γίνει νομική ρύθμιση Για να μην επαναληφθούν. Το Πανεπιστήμιο Κύπρου να ζητήσει αντιστοιχία για τον προπτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό τίτλο».

Ο Γιώργος Κάρουλλας, μέλος της Επιτροπής Παιδείας δήλωσε «πρέπει να εφαρμόζεται η νομοθεσία το ΚΥΣΑΤΣ έχει νομοθεσία συγκεκριμένη το Πανεπιστήμιο Κύπρου σίγουρα στα πλαίσια της ακαδημαϊκής του θεμελίωσης θα πρέπει όποιος υποβάλλει την αίτηση να είναι στα πλαίσια της νομοθεσίας που προνοεί. Θέλω να πιστεύω, ότι το όποιο πτυχίο, μεταπτυχιακό ή διδακτορικό πρέπει να είναι αναγνωρισμένο από την κυπριακή Δημοκρατία. Για το όνομα του θεού σίγουρα».

Το θέμα του διορισμού στο Πανεπιστήμιο Κύπρου στο τμήμα Αγγλικών Σπουδών, μιας υποψήφιας που είναι κάτοχος παράνομων τίτλων σπουδών από τα λεγόμενα Πανεπιστήμια, θα απασχολήσει την επόμενη συνεδρία του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου στις 8 Απριλίου.

Δείτε το ρεπορτάζ: 

Keywords
Τυχαία Θέματα