Πολιτικά μαρκαρίσματα στο Παγκόσμιο Κύπελο Ποδοσφαίρου

Όλα είναι έτοιμα σήμερα για τη σέντρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου, που διεξάγεται στο Κατάρ. H μικρή χώρα του Περσικού Κόλπου, που κάποτε ήταν ένα σκονισμένο λιμάνι, μετατράπηκε με ξέφρενους ρυθμούς σε έναν υπερσύγχρονο κόμβο ειδικά μετά την έκρηξη της τιμής του φυσικού αερίου της δεκαετίας του 1990. Εκπατρισμένοι, συμπεριλαμβανομένων Δυτικών συμβούλων και μηχανικών και χαμηλόμισθων εργατών και καθαριστών από τη Νότια Ασία, βρέθηκαν στη χώρα για να οικοδομήσουν ένα σύγχρονο οικονομικό θαύμα.

Μέσα

από την αχανή έρημο «φύτρωσαν» γυάλινοι ουρανοξύστες, υπερπολυτελή ξενοδοχεία και τεράστια εμπορικά κέντρα. Σε μια προσπάθεια να διαφοροποιήσουν την οικονομία της χώρας, που βασιζόταν στον άνθρακα, η οικογένεια που διοικεί το Κατάρ έκανε τεράστιες εξωτερικές επενδύσεις που κυμαίνονται από την παγκόσμια χρηματοδότηση και τεχνολογία, μέχρι τη γαλλική ποδοσφαιρική ομάδα Paris Saint-Germain και ακίνητα στο Λονδίνο.

Μήνες, όμως, πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλου πυροδοτήθηκαν τεράστιες διαμάχες από όσους κάνουν λόγο για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εκ μέρους του Κατάρ, την καταστολή πολιτικών και κοινωνικών ελευθεριών, την κακομεταχείριση ξένων εργαζομένων και τη δίωξη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Διαβάστε περισσότερα στη «Σημερινή» που κυκλοφορεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πολιτικά, Παγκόσμιο Κύπελο Ποδοσφαίρου,politika, pagkosmio kypelo podosfairou