Πωλήσεις ναρκωτικών στην Κύπρο μέσω social media (vid)

Πηγή προμήθειας ναρκωτικών είναι πλέον και το διαδίκτυο, σύμφωνα με τον Στέλιο Σεργίδη, εκ μέρους της ΥΚΑΝ.

Ο κ. Σεργίδης, καλεσμένος στο Μεσημέρι και Κάτι, ανέφερε ότι το διαδίκτυο έχει δυο όψεις. «Τη φανερή και την κρυφή. Γίνονται διακινήσεις και στο φανερό διαδίκτυο, αλλά περισσότερες διακινήσεις γίνονται από το σκοτεινό, αφού δεν υπάρχουν «αποτυπώματα». Η ΥΚΑΝ ενημερώθηκε, σύμφωνα με τον κ. Σεργίδη, σχετικά με το φαινόμενο και εκπαιδεύτηκαν κατάλληλα τα μέλη της

Δύναμης. Υπήρχαν περιπτώσεις στην Κύπρο που καταγράφηκαν τέτοιες υποθέσεις, σημείωσε.

«Σκοπός, η μείωση και η πάταξη εμπορίας ναρκωτικών στην επικράτεια της Κυπριακής Δημοκρατίας».
Αναφορικά με την έκταση του προβλήματος των ναρκωτικών στο στράτευμα, ο κ. Σεργίδης ανέφερε ότι η Εθνική Φρουρά, όπως και τα σχολεία, είναι μικρογραφία της κοινωνίας. Από έρευνες φαίνεται ότι η ηλικία που βρίσκεται στην ΕΦ, είναι ηλικία «υψηλού κινδύνου».

«Βλέπουμε εθνοφρουρούς που μπήκαν στην ΕΦ και δοκίμασαν ναρκωτικά, για παράδειγμα, στην Τρίτη Λυκείου. Γίνονται πολλά πράγματα γύρω από τον κατασταλτικό τομέα. Κατέγραψε την άψογη συνεργασία ΥΚΑΝ με ΓΕΕΦ και ΥΠΑΜ», ανέφερε ο κ. Σεργίδης.

Τα «δημοφιλή» ναρκωτικά στην Κύπρο

Ο κ. Σεργίδης κλήθηκε να καταγράψει τα «δημοφιλέστερα» ναρκωτικά στην Κύπρο.

Πρώτη ουσία χρήσης – κατάχρησης είναι η κάνναβη, «το χόρτο», όπως και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Οι κατασχέσεις που κάνουμε είναι αρκετά υψηλές. Ο δείκτης που έχουμε μάς δείχνει μια αυξητική τάση τους τελευταίους μήνες. Αυξήθηκε η προσβασιμότητα στα θεραπευτικά κέντρα.
Δεύτερη ουσία είναι η κοκαΐνη. Τη χρησιμοποιεί διαφορετικός πληθυσμός. Συγκριτικά με πριν 5 χρόνια, ο μέσος όρος κατάσχεσης δείχνει αύξηση της κοκαΐνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα