"Πόλεμος" Ιεράς Συνόδου - Πιτσιλλίδη ΒΙΝΤΕΟ

Πόλεμος προμηνύεται μεταξύ του Θεολόγου και πρώην Βουλευτή του ΔΗΣΥ, Ανδρέα Πιτσιλλίδη και της Ιεράς Συνόδου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου, η οποία συνήλθε σήμερα εκτάκτως, εξετάστηκαν «διάφορες καταγγελίες εναντίον θέσεων που εκφράζει, κατά καιρούς ο κ. Ανδρέας Πιτσιλλίδης, και οι οποίες έρχονται εις αντίθεση με τις θέσεις της Εκκλησίας και της Ορθόδοξης Θεολογίας. Η Ιερά Σύνοδος όρισε Συνοδική Επιτροπή, για μελέτη του όλου θέματος και ενημέρωση της για λήψη απόφασης».

Λάβρος κατά της Ιεράς Συνόδου εμφανίστηκε εκ νέου ο Ανδρέας Πιτσιλλίδης, στην εκπομπή Ανοιχτή Γραμμή του Sigma. Είπε ότι όταν θα κληθεί για εξέταση από τα τρία μέλη της Επιτροπής, θα ζητήσει να είναι εκεί και τα κανάλια, ούτως ώστε να καταγράψουν τις απαντήσεις της Ιεράς Συνόδου σε σειρά ζητημάτων και να κρίνει ο λαός.

«Να παρακαλέσω τους συνοδικούς όταν θα με καλέσουν να είναι διαβασμένοι. Και 3 της επιτροπής και οι άλλοι της συνόδου», είπε χαρακτηριστικά.

Εξαπέλυσε επίσης πυρά κατά του Αρχιεπισκόπου Χρυσόστομου για υπόθεση η οποία απασχόλησε την το συνοδικό και το πολιτικό δικαστήριο.

«Κάποτε ισχυρίστηκε ο σημερινός Αρχιεπίσκοπος Κύπρου ότι ο Λεμεσού Αθανάσιος είναι ομοφιλόφιλος και τον έσυρε στα δικαστήρια. Η ιερά σύνοδος της εκκλησίας της Κύπρου διόρισε τριμελή επιτροπή όπως τώρα. Τον μακαριστό Κυρηνείας Παύλο, τον σημερινό Κωνσταντίας Βασίλειο και τον Μόρφου Νεόφυτο. Εκείνη η επιτροπή κατέληξε ότι όντως στοιχειοθετείται υπόθεση εκ πρώτης όψεως φαίνεται ενοχή και πάμε σε συνοδικό δικαστήριο, το οποίο τον αθώωσε. Διότι ο Μακαριώτατος, εκτός από τον ένα μάρτυρα που φαίνεται να έπεισε κάποιους, πλήρωσε και ψευδομάρτυρες, σύμφωνα με τα πρακτικά, ήμουν και μέλος, εγώ συνέγραφα τα πρακτικά εκ μέρους του Κύκκου Νικηφόρου», είπε χαρακτηριστικά. Εν τέλει είπε έχασε την υπόθεση ο Μακαριώτατος και στο εκκλησιαστικό δικαστήριο και στο πολιτικό. «Άρα δεν ανησυχώ αν κάτι είναι αλήθεια θα φανεί», τόνισε.

«Ευτυχώς δεν είμαι κληρικός εγώ για να με καθαιρέσουν. Ευτυχώς δεν με άφησε η θεία πρόνοια να φορέσω ράσο για να γίνω έρμαιο αυτών των ανθρώπων όπως είναι οι απλοί παπάδες που υποφέρουν που τους καταδυναστεύουν κάθε μέρα και δεν μπορούν να ανοίξουν το στόμα τους οι καημένοι. Γιατί μαζεύτηκαν εκεί 15-16 φόρεσαν μίτρες και νόμισαν ότι έγιναν και αυτοκράτορες», είπε σε έντονο ύφος.

«Ως άνθρωπο με κρίνει μόνο ο θεός, ως πολιτικό μόνο ο λαός και ως επιστήμονα τα πανεπιστήμια», κατέληξε.

Keywords
Αναζητήσεις
ανδρεας πιτσιλλιδης σκανδαλο
Τυχαία Θέματα