«Πόλεμος» για τα τραπεζάκια σε εκδρομικούς χώρους-Έτσι έκαναν «κράτηση» (pics)

Μετά τις «κρατήσεις» ξαπλώστρας με τη χρήση πετσέτας στις παράλιες περιοχές, συμπολίτες μας αποφάσισαν να εφαρμόσουν παρόμοια τακτική και στα ορεινά στους εκδρομικούς χώρους.

Προβλέποντας λοιπόν τη μεγάλη ζήτηση για τα τραπεζάκια σε εκδρομικούς χώρους την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου, αποφάσισαν να «προκρατήσουν» τις θέσεις τους γράφοντας σε κόλα χαρτί το όνομά τους.

Εύλογα, η τακτική αυτή προκάλεσε αντιδράσεις, αφού αρκετοί πολίτες, ενώ είχαν σπεύσει από νωρίς στους εκδρομικούς χώρους, βρέθηκαν ενώπιον των «κρατήσεων» αυτών.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Γέμισαν

οι εκδρομικοί χώροι

Το Τμήμα Δασών ανακοινώνει ότι λόγω της ομαδικής εξόδου προς τις Δασικές Περιοχές, με την ευκαιρία του Δεκαπενταύγουστου, στα όρια της Δασικής Περιφέρειας Τροόδους οι εκδρομικοί χώροι Πλατανιών, Μέσα Ποταμού, Τροοδίτισσας, Φράκτης του Ξυλιάτου, Κάμπος του Λιβαδιού, Πασιά Λιβάδι, Ξεραρκάκα και Γεφύρι Παναγιάς είναι υπερπλήρεις.

Η πληρότητα των υπόλοιπων εκδρομικών χώρων της Δασικής Περιφέρειας Τροόδους, η ώρα 13:00 έφθασε στα ακόλουθα ποσοστά: Μάραθος (90%), Αγία Παρασκευή (80%), Αρμυρολίβαδο (70%), Καμπί του Καλογήρου (50%), Φράκτης του Προδρόμου (40%), Καπουρά (30%), Κακομάλλης (15%) και Ασίνου (10%).

Στα όρια της Δασικής Περιφέρειας Πάφου, οι εκδρομικοί χώροι Μαυραλής και Πυκνής είναι υπερπλήρης.

Η πληρότητα των υπόλοιπων εκδρομικών χώρων της Δασικής Περιφέρειας Πάφου, η ώρα 13:00 έφθασε στα ακόλουθα ποσοστά: Σμιγιές (90%), Μονασιήλακα (60%), Αγιά (60%), Σταυρός Ψώκας (50%), Τίμης (40%), Λιβάδι (30%), Ξυσταρούδα (30%), Κομιτιτζή (20%), Άγιος Μερκούριος (30%), Ραντί (20%) και Πέρα Βάσας (10%).

Στα όρια της Δασικής Περιφέρειας Λευκωσίας, Λάρνακας και Αμμοχώστου, οι εκδρομικοί χώροι Μάντρα του Καμπιού, Κόρνος και Κιόνια είναι υπερπλήρης.

Η πληρότητα των υπόλοιπων εκδρομικών χώρων της Δασικής Περιφέρειας Λευκωσίας, Λάρνακας και Αμμοχώστου, η ώρα 13:00 έφθασε στα ακόλουθα ποσοστά: Δελίκηπος (20%), Άγιος Αντώνιος (20%), Άγιοι Ανάργυροι (20%), Άγιος Νίκανδρος (20%). Τα Πάρκα Ορόκλινη, Δασάκι Άχνας, Εθνικό Δασικό Πάρκο Ριζοελιάς, Αγίου Γεωργίου Αθαλάσσας, Αθαλάσσας και Δασάκι Άχνας έχουν επισκεφθεί μικρός αριθμός ατόμων.

Διαβάστε επίσης: ΤΩΡΑ: Αυξημένη κυκλοφορία προς Τρόοδος- Σε ποιους δρόμους παρατηρείται κίνηση

Δείτε τις φωτογραφίες από τη δημοσιογράφο του Σίγμα, Ζήνα Κωνσταντίνου:

Συμβουλές

Υπενθυμίζεται ότι το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, με την ευκαιρία των διακοπών του Δεκαπενταυγούστου, δηλώνει την ετοιμότητά του να καλωσορίσει το κοινό που θα επισκεφθεί τα δάση μας και ότι από πλευράς του θα πράξει ότι απαιτείται, ώστε να τα χαρεί, να τα απολαύσει και να περάσει όμορφα και ξέγνοιαστα. Ταυτόχρονα, όμως, απευθύνει θερμότατη έκκληση προς το κοινό να σεβαστεί τη φύση και το περιβάλλον και να μην αφήσει πεταγμένα σκουπίδια φεύγοντας. Τονίζει επίσης, ότι οι επανειλημμένες καταστροφικές πυρκαγιές των τελευταίων ημερών πρέπει να προβληματίσουν και να παραδειγματίσουν, ώστε το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό κατά τις εξορμήσεις του, αποφεύγοντας πλήρως ενέργειες και δραστηριότητες που πιθανό να προκαλέσουν πυρκαγιά. Για τον σκοπό αυτό απαιτείται η στενή συνεργασία με το προσωπικό του Τμήματος Δασών και των άλλων Υπηρεσιών και ειδικά την Αστυνομία.

Τονίζεται ιδιαίτερα ότι απαγορεύεται αυστηρά το άναμμα φωτιάς στις δασικές και αγροτικές περιοχές και ότι η ενέργεια αυτή συνιστά αδίκημα το οποίο, σύμφωνα με τον περί Δασών Νόμο, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι 10 χρόνια ή με πρόστιμο μέχρι €50.000,00 ή και τις δύο ποινές μαζί.

Ιδιαίτερη έκκληση απευθύνεται προς:

τους κατόχους εξοχικών κατοικιών, καθώς και τους ιδιοκτήτες οικιών, ότι αν θα ανάψουν κάρβουνα για την ετοιμασία φαγητού, να τα ανάψουν εντός ειδικά διαμορφωμένων χώρων που να είναι απόλυτα ασφαλείς. Να αποφύγουν να ανάψουν ξύλα γιατί συνιστούν μεγαλύτερο κίνδυνο και τέλος να βεβαιωθούν ότι έχουν σβήσει τα κάρβουνα και τη φωτιά εντελώς με το πέρας του ψησίματος

τους επαγγελματίες ή τους ερασιτέχνες και ανειδίκευτους να μη χρησιμοποιήσουν εργαλεία κοπής ή συγκόλλησης μετάλλων (σμυρίλιο, οξυγονοκόλληση ή ηλεκτροσυγκόλληση) κοντά σε ξηρή βλάστηση, καθώς οι σπινθήρες που προκαλούνται αποτελούν μια από τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης δασικών πυρκαγιών τα τελευταία χρόνια

τους ιδιοκτήτες εξοχικών κατοικιών που προτίθενται να αναθέσουν σε ξένους εργάτες ή τρίτους να καθαρίσουν την αυλή της οικίας από τα χόρτα, να τους εξηγήσουν και να τους αποτρέψουν από του να δοκιμάσουν να τα κάψουν, αφού το άναμμα φωτιάς απαγορεύεται αυστηρά και ταυτόχρονα αποτελεί κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς με απρόβλεπτες συνέπειες.

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι:

απαγορεύεται η απόρριψη αναμμένων αποτσίγαρων στις δασικές και αγροτικές περιοχές

το άναμμα φωτιάς επιτρέπεται μόνο στους εκδρομικούς χώρους και μόνο εντός των ειδικά διαμορφωμένων χώρων που το Τμήμα Δασών έχει διαμορφώσει

αν κάποιος αντιληφθεί καπνό ή φωτιά να τηλεφωνήσει αμέσως στη δωρεάν γραμμή 1407 (Τμήμα Δασών) ή στο 112 (Πυροσβεστική Υπηρεσία).

Διαβάστε επίσης: Χλώρακα: «Εκρηκτική η κατάσταση, ανάστατος ο κόσμος»- Τι ζητούν οι μετανάστες

Keywords
Τυχαία Θέματα