Ποιος θα είναι σε θέση οδηγού

Είναι από τις περιπτώσεις που το σπουδαίο από πολλές απόψεις ντέρμπι της Λεμεσού έχει τόσο μεγάλη βαθμολογική σημασία. ΑΕΛ και Απόλλων διεκδικούν το πρωτάθλημα, έχοντας πραγματοποιήσει μία εξαίρετη πορεία. Στους 51 βαθμούς οι "κυανόλευκοι" στους 49 οι "γαλαζοκίτρινοι". 

Αν προγνωστικά δεν χωράνε ποτέ, στα 64 χρόνια ιστορίας, τι προβλέψεις να κάνεις όταν σήμερα η ζυγαριά σε ισχύ και θέση είναι σε πλήρη ισορροπία. Στο 33,33333... οι πιθανότητες για τα τρία αποτελέσματα.

Υπάρχει

φυσικά η θεωρία και έχει να κάνει με την σημασία της κάθε κατάληξης του ντέρμπι.

- Νίκη Απόλλωνα ίσον παραμονή στην κορυφή, απομάκρυνση 5 βαθμών από την ΑΕΛ, μεγάλο πλεονέκτημα για πρωτιά στην κανονική περίοδο. Οι "γαλαζοκίτρινοι , μένουν και στο -4 από Ομόνοια και πολύ πιθανόν θα νιώσουν την ανάσα της Ανόρθωσης στο σβέρκο τους.

- Νίκη ΑΕΛ, την φέρνει 2η, ένα βαθμό πάνω από τον Απόλλωνα και θα ελπίζει βάσιμα και σε πρωτιά. Οι "κυανόλευκοι" θα μείνουν τρίτοι.

- Ισοπαλία. Ουσιαστικά, δεν είναι επιθυμητή για κανένα. Λιγότερη ζημιά βέβαια για Απόλλωνα, που θα πέσει στη 2η θέση. Η ΑΕΛ χάνει απόσταση από Ομόνοια, δεν θα έχει πιθανότητα να βγει πρώτη στην κανονική περίοδο, λογικά θα δει την Ανόρθωση να πλησιάζει.

Για τους λάτρεις των παραδόσεων, η ΑΕΛ προέρχεται από 3 συνεχόμενες νίκες, αλλά είναι και αήττητη για 4 σερί ντέρμπι με Απόλλωνα. Ο οποίος ήταν πριν για 11 αγώνες αήττητος, έχοντας και 5 νίκες στο διάστημα αυτό.

Με το τέλος πάντως του ντέρμπι, αν υπάρξει νικητής θα πάρει και κεφάλι έναντι του συμπολίτη στην βαθμολογία (ο Απόλλωνας το κάνει και με ισοπαλία).

Παράλληλα θα βρεθεί μπροστά σε μία άλλη αναμέτρηση των 2 ομάδων. Σε 272 ντέρμπι (σε πρωτάθλημα και κύπελλο) της Λεμεσού, ΑΕΛ και Απόλλωνας ισορροπούν στις 88 νίκες.
 

Keywords
Τυχαία Θέματα