Ποιο είναι (και τι σημαίνει) το πραγματικό όνομα του Ακιντόλα

Στο άκουσμα της μεταγραφής του τον περασμένο Ιανουάριο οι περισσότεροι φίλοι της Ομόνοιας (αλλά όχι μόνον αυτοί) θεώρησαν πως πρόκειται για ένα απλό συμπλήρωμα στο ρόστερ της ομάδας και καθησυχάστηκαν στη σκέψη πως είναι επιλογή του Χένινγκ Μπεργκ.

Στην πορεία αποδείχθηκε πως ο Νορβηγός τεχνικός όντως ήξερε περισσότερα (και καλύτερα), αφού ο Ακιντόλα κέρδισε θέση στο αρχικό σχήμα των «πρασίνων», ενώ με την εκρηκτικότητα, την ταχύτητα και την έφεσή του στο «ένας εναντίον ενός» εξελίχθηκε γοργά σε παίκτη-κλειδί για το «τριφύλλι».

Ο 24χρονος Νιγηριανός, ο οποίος αγωνίζεται

στην Ομόνοια υπό μορφή δανεισμού από τη Μίντγιλαντ, έχει αρκετά ενεργή παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο προσεκτικός παρατηρητής διαπιστώνει ότι στους λογαριασμούς του σε αυτά δεν χρησιμοποιεί το «Ακιντόλα», αλλά με το «Μπαμπατζίντε Νταβίντ».

Αυτά τα δύο, άλλωστε, συνθέτουν το πραγματικό ονοματεπώνυμό του. Τόσο το «Μπαμπατζίντε» όσο και το «Ακιντόλα», ωστόσο, είναι δύο ονόματα που δίνονται με μεγάλη συχνότητα στη Νιγηρία.

Στην τοπική διάλεκτο Γιορούμπα, η οποία χρησιμοποιείται στη νοτιοδυτική Νιγηρία, το «Μπαμπατζίντε» μεταφράζεται «ο πατέρας ήλθε ξανά στη ζωή», ενώ το «Ακιντόλα» σημαίνει «Το να είσαι γενναίος είναι εξ ίσου καλό με το να είσαι πλούσιος».

Δείτε την πιο πρόσφατη ανάρτηση του άσου της Ομόνοιας για τα νέα του παπούτσια:

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ποιο, Ακιντόλα,poio, akintola