Ποινή σε τρεις-Λαθροκυνηγούσαν & επιτέθηκαν σε μέλη UNFICYP

Άμεση καταχώρηση, εκδίκαση και επιβολή ποινής σε τρία πρόσωπα που λαθροκυνηγούσαν στη Νεκρή Ζώνη και επιτέθηκαν κατά μελών της UNFICYP

Στις 11 Νοεμβρίου, 2016 ενώ μέλη της UNFICYP βρίσκονταν σε περιπολία σε χωριό της επαρχίας Αμμοχώστου, εντός της Νεκρής Ζώνης, εντόπισαν τρία πρόσωπα που είχαν στην κατοχή τους ξόβεργα. Τα μέλη των Ηνωμένων Εθνών, τους πληροφόρησαν ότι βρίσκονταν εντός της Νεκρής Ζώνης και τους ζήτησαν να παρουσιάσουν άδεια εισόδου, κάτι το οποίο δεν έπραξαν, ενώ στη συνέχεια, ένας εξ αυτών επιτέθηκε σε έναν ειρηνευτή τραβώντας τον από το μανίκι.
Η

UNFICYP με γραπτή επιστολή, κατήγγειλε το περιστατικό στον Αρχηγό Αστυνομίας και η υπόθεση ανατέθηκε άμεσα για διερεύνηση στο Τμήμα Καταπολέμησης Εγκλήματος Αρχηγείου.

Τα τρία πρόσωπα ηλικίας 33, 40 και 45 ετών, εντοπίστηκαν, και κατηγορήθηκαν για τα αδικήματα που διέπραξαν, ενώ ο 40χρονος συνελήφθηκε αφού σε έρευνα που έγινε στην οικία του στην επαρχία Αμμοχώστου, εντοπίστηκαν σε ψυκτικό θάλαμο, δώδεκα κατεψυγμένα αμπελοπούλια.

Η υπόθεση συμπληρώθηκε τάχιστα και εκδικάστηκε στις 22 Φεβρουαρίου, 2017 από το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου.

Στα τρία πρόσωπα επιβλήθηκε χρηματική ποινή 300 ευρώ έκαστος για την κατοχή των ξόβεργων, ενώ στο πρόσωπο που επιτέθηκε στον ειρηνευτή επιβλήθηκε επιπλέον πρόστιμο 400 ευρώ για κοινή επίθεση, και στο πρόσωπο στην κατοχή του οποίου εντοπίστηκαν τα αμπελοπούλια επιβλήθηκε επιπλέον πρόστιμο ύψους 250 ευρώ.

Η φετινή κυνηγετική σεζόν έληξε στις 28 Φεβρουαρίου, 2017. Παρόλα ταύτα, τονίζεται προς όλους τους κυνηγούς ότι το κυνήγι, και ειδικότερα η μεταφορά πυροβόλων όπλων εντός της νεκρής ζώνης απαγορεύεται και συμβουλεύονται να τηρούν τους νόμους και κανονισμούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα